În perioada 7-8 mai 2019, Biroul Rutier din cadrul Poliției municipiului Suceava a organizat o acţiune punctuală pe raza de competență pe linia disciplinării pietonilor şi a conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor angajaţi în traversarea regulamentară a drumului public prin locuri special amenajate.

Potrivit IPJ Suceava, au fost aplicate 34 de sancţiuni contravenționale, în valoare de 12.180 lei, din care 6 față de pietonii care au încălcat normele rutiere, 6 față de conducătorii auto care nu au acordat prioritate pietonilor și 22 alte abateri.

A fost constatată o infracțiune și au fost reținute 7 permise de conducere, din care 6 pentru neacordarea priorității pietonilor și 1 alte cauze.

 

Exemplu:

 

La 07.05.2019, ora 18.40, un echipaj rutier a oprit pentru control pe str. Jean Bart din municipiul Suceava, autoutilitara condusă de un localnic de 56 de ani care emana halenă alcoolică, motiv pentru care, bărbatul a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, după care, la spital, i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe”, ce va fi soluționat procedural.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.