O poliţie modernă, capabilă să gestioneze provocările legate de evoluţia vieţii sociale, este o instituţie care se află mereu în mijlocul comunităţii şi care răspunde cu promptitudine tuturor problemelor comunităţii.

Apropierea de comunitate, relaţionarea directă cu cetăţeanul, în special cu categoriile sociale cu grad ridicat de risc reprezintă o necesitate prin prisma asigurării unui serviciu poliţienesc de calitate.

Poliţia înseamnă mai mul decât atribuţiile menţionate în legile care îi guvernează funcţionarea. Poliţia înseamnă garantul normalităţii sociale şi a ordinii publice şi reflectă starea de spirit a comunităţii pe care o deserveşte.

Tocmai de aceea este imperios necesar ca poliţia, fiind un formator de opinie şi un element de referinţă în viaţa socială, să aibă o implicare activă în toate segmentele vieţii comunitare.

Acţiunile caritabile, exemplele de coeziune socială şi promovarea atitudinilor pozitiviste sunt lucruri pe care poliţiştii suceveni le-au făcut la sfârşit de an 2014 şi începutul anului 2015, aducând speranţă în sufletele unor semeni de-ai noştri cu care soarta a fost mai puţin darnică.

Prin efortul comun al poliţiştilor suceveni, a fost adunată o sumă de bani care a fost oferită unei familii greu încercate din comuna Ciprian Porumbescu. O mamă şi un copil au pierit într-un incendiu devastator, iar tatăl şi alţi doi copii minori au rămas fără posibilităţi materiale de întreţinere. Sumele de bani adunate de poliţiştii suceveni şi cadourile oferite copiilor nu pot compensa pierderea suferită, însă au redat speranţa şi le-au arătat celor trei supravieţuitori că împreună putem continua. Le-au arătat că Moş Crăciun, fie el şi poliţist, există şi viaţa trebuie să meargă mai departe.

Trecerea dintre ani a fost mai uşoară şi pentru 50 de copii cu vârste cuprinse între 6 şi 16 ani, instituţionalizaţi în Centrul Laurenţia Ulici din oraşul Gura Humorului. Cu toţii au primit cadouri de la poliţişti şi RCHF Romania. Cadourile au fost însoţite de sfaturi şi recomandări, astfel încât anul 2015 să fie unul plin de rezultate bune, lipsit de evenimente nedorite.

Prezenţa în mijlocul comunităţii, identificarea situaţiilor cu risc infracţional sau victimal, coagularea tuturor factorilor în vederea gestionării problematicilor în sistem integrat, sunt atribute şi caracteristici ale unei instituţii moderne şi eficiente, capabilă să genereze climat de normalitate şi siguranţă comunitară.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.