În ultimele 24 de ore, poliţiştii judiciarişti au desfăşurat activităţi investigative şi de cercetare în mai multe cauze de tâlhărie, 2 persoane bănuite de comiterea unor astfel de infracţiuni fiind reţinute de poliţişti şi încarcerate în arestul IPJ Suceava.

Duminică, 03 august, la ora 22:02, Poliţia oraşului Gura Humorului a fost sesizată prin 112 de o femeie de 33 ani, din comuna Stulpicani, despre faptul că a fost victima unei tâlhării, comisă pe o stradă din oraşul Gura Humorului.

Cu ocazia verificărilor, s-a stabilit că femeia s-a întâlnit în cursul serii cu un bărbat de 40 ani din comuna Stulpicani, pe care îl cunoaşte de mai mult timp şi cu acesta a frecventat un restaurant din oraşul Gura Humorului, după care cea în cauză a plecat pentru a lua o maşină de ocazie, pentru a se deplasa în comuna Bosanci, unde locuieşte în prezent.

Pe traseu, la intersecţia bld. Bucovina cu str. 1 Mai, reclamanta a fost ajunsă din urmă de bărbat, care prin violenţă a încercat să o determine să-l însoţească la domiciliul său, iar în urma refuzului, a agresat-o şi i-a smuls poşeta în care avea suma de 740 lei, cartea de identitate şi mai multe cosmetice. Victima prezenta mai multe leziuni la nivelul palmelor și antebrațelor.

La data de 04 august, ca urmare a probatoriului administrat în cauză, s-a dispus prin ordonanţă continuarea urmăririi penale faţă de suspect, pentru săvârşirea infracţiunii de „tâlhărie calificată”, faţă de acesta luându-se măsura reţinerii pe o perioadă de 24 de ore, fiind încarcerat în arestul I.P.J. Suceava.

Un alt caz instrumentat de poliţiştii judiciarişti în ultimele 24 de ore a fost cel al unui tânăr de 17 ani, din municipiul Suceava. În urma unor activităţi investigative complexe a fost probată activitatea infracţională a celui în cauză, existând indicii temeinice că acesta încerca prin comportamentul infracţional să dezvolte imaginea unei persoane care se impune prin forţă şi intimidare.

La data de 28 iulie, ora 17:40, un tânăr de 20 de ani, din municipiul Suceava, a sesizat faptul că în seara zilei anterioare, în jurul orelor 19:00, un tânăr de 17 ani, din localitate, folosind ameninţări cu acte de violenţă, l-a deposedat de telefonul mobil.

În seara respectivă, persoana vătămată se afla în faţa aprozarului de pe str. Păcii din municipiul Suceava, împreună cu mai mulţi prieteni. La un moment dat, de el s-a apropiat autorul, care i-a solicitat să-l însoţească câţiva metri, lucru cu care acesta a fost de acord. În momentul în care a ajuns la o distanţă apreciabilă faţă de grupul în care se afla persoana vătămată, inculpatul i-a solicitat telefonul mobil. În primă fază acesta l-a refuzat, dar sub influenţa ameninţărilor, spunându-i-se că va fi bătut în cazul în care nu dă telefonul, victima a cedat presiunilor. În acel moment, tâlharul i-a spus că-i dă telefonul înapoi dacă îi face rost de altul pe care să-l vândă, întrucât are nevoie de bani. În cauză s-a întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Ulterior, la data de 29 iulie, ora 22.55, un adolescent de 16 ani, din municipiul Suceava, a sesizat prin 112 faptul că prin ameninţare cu acte de violenţă, i-a fost luat telefonul mobil de către un tânăr care locuieşte în cartierul Burdujeni.

Din cercetări a rezultat că la 29 iulie, în jurul orei 22.30, în timp ce victima se plimba cu un prieten pe strada Calea Burdujeni din municipiul Suceava, în zona sensului giratoriu, au fost acostaţi de acelaşi tânăr de 17 ani, persoană cunoscută din cartier. Acesta le-a solicitat să-l însoţească printre blocuri, la o patiserie, pentru a căuta un prieten. Cunoscând faptul că în ultima perioadă tânărul are un comportament antisocial, victima i-a dat telefonul mobil prietenului său, fără a fi observat de primul.

În momentul în care reclamantul a încercat să plece de lângă agresor, acesta a strigat la el să stea pe loc şi i-a solicitat telefonul mobil pentru a apela o persoană. Partea vătămată a refuzat, fapt pentru care tânărul de 17 ani i-a adresat injurii, iar cei doi au cedat şi i-a dat telefonul mobil. Partea vătămată a solicitat restituirea telefonului mobil, însă a fost refuzat şi ameninţat cu acte de violenţă dacă nu fug de la faţa locului.

La 02 august, la ora 20.30, Poliţia municipiului Suceava a fost sesizată de către un localnic despre faptul că fiul său de 16 ani a fost deposedat de telefonul mobil de acelaşi tânăr de 17 ani, tot prin amenințări cu acte de violenţă.

Din cercetări a rezultat că în ziua respectivă, minorul a fost oprit pe strada Tineretului de tânărul pe care îl ştie de mai mult timp. Profitând de faptul că este singur, acesta din urmă l-a ameninţat cu acte de violenţă, solicitându-i telefonul mobil. Fiind speriat că va fi agresat, partea vătămată i-a dat telefonul mobil, acesta părăsind imediat zona. Victima a încercat să-şi recupereze telefonul mobil, dar a fost ameninţat din nou cu acte de violenţă, fiindu-i adresate cuvinte jignitoare, fără a fi lovit de acesta.

În urma cercetărilor efectuate, la data de 04 august, în jurul orei 14.30, poliţiştii din cadrul Secţiei de Poliţie Burdujeni l-au identificat pe autorul tururor faptelor de tâlhărie, pe raza Cartierului Burdujeni şi l-au condus la sediul Poliţiei municipiului Suceava, în baza mandatului de aducere emis de către Biroul Investigaţii Criminale Suceava.

În baza probatoriului administrat, faţă de suspect s-a propus continuarea urmăririi penale, confirmată de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie.

Începând cu ora 20.00, Popa Narcis a fost reţinut pentru 24 de ore, fiind introdus în Arestul IPJ Suceava, urmând să fie prezentat instanţei competente cu propunerea de arestare preventivă pe o perioadă de 30 zile, pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie calificată.

Poliţiştii atrag încă o dată atenţia persoanelor care nesocotesc legea cu privire la faptul că nu se tolerează astfel de comportamente infracţionale de natură a induce o stare de panică în comunitate şi a dezvolta tendinţe infracţionale de grup şi de pericol social sporit, în astfel de cazuri urmând a fi dispuse inclusiv măsuri preventive privative de libertate. Totodată, poliţiştii recomandă părinţilor să nu achiziţioneze pentru copii telefoane mobile de ultimă generaţie sau bunuri de mare valoare pe care să le expună în public în locuri improprii (la scara blocului, pe terenurile de sport, etc.), pentru că astfel cresc gradul de victimizare al acestora cu privire la infracţiunile de tâlhărie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.