Peste 300 de poliţişti vor acţiona zilnic, în perioada 29 decembrie – 4 ianuarie 2016, pentru ca zilele de sărbătoare să fie petrecute în siguranţă. Pentru creşterea gradului de siguranţă publică şi descurajarea comportamentelor de tip antisocial, în zonele aglomerate vor acţiona şi luptătorii Serviciului de Acţiuni Speciale – IPJ Suceava, care vor asigura o prezenţă activă în teren şi vor veghea la siguranţa cetăţeanului. În perioada 29 decembrie 2015 – 04 ianuarie 2016, pentru ca zilele de sărbătoare să se desfăşoare în condiţii de siguranţă, 317 poliţişti vor fi pregătiţi să acţioneze pentru prevenirea şi combaterea oricăror evenimente care pot afecta liniştea cetăţenilor şi să intervină atunci când sunt sesizaţi cu privire la comiterea unor fapte antisociale.

204 din totalul poliţiştilor care vor acţiona zilnic sunt poliţişti de ordine publică, 70 poliţişti de la rutieră şi 43 de la celelalte structuri, respectiv: poliţia transporturi,  arme, explozivi şi substanţe periculoase şi luptători de intervenţie rapidă. Vor fi, de asemenea, constituite şi rezerve de poliţişti, fiind pregătiţi să intervină dacă situaţia impune.

Pentru ca toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte, poliţiştii suceveni vor fi la datorie, în slujba comunităţii, pentru asigurarea unui climat de ordine, linişte şi siguranţă publică.

Polițiștii recomandă ca în caz de nevoie, cetățenii să nu ezite să apeleze numărul de urgenţă 112.

„În locurile publice, la piaţă, în magazine, aveţi grijă de bunurile dumneavoastră! Nu vă lăsaţi copiii nesupravegheaţi şi nu le permiteţi să poarte cheia locuinţei la vedere! Nu consumaţi în exces băuturi alcoolice, comiterea faptelor antisociale poate fi înlesnită de consumul de alcool! La cumpărături, locul cel mai sigur pentru păstrarea portmoneului este buzunarul de la piept, din interiorul climat de ordine, linişte şi siguranţă publică, astfel încât toţi cetăţenii să îşi petreacă sărbătorile în linişte. În preajma Sărbătorilor de Iarnă, răufăcătorii pot profita de buna-credinţă a cetăţenilor şi pot fura din locuinţele ale căror uşi le sunt deschise sau din locuinţele pe care le găsesc descuiate. Acordaţi maximă atenţie persoanelor care sună la uşa dumneavoastră sau pe care le introduceţi în casă! Obişnuiţi copiii să nu deschidă uşa nimănui în lipsa dumneavoastră, ca să nu trădeze că sunt singuri în casă”, sunt sfaturile  polițiștilor.

Părinţilor li se recomandă să supravegheze copiii cu atenţie sporită deoarece aceştia sunt expuşi accidentelor survenite în urma folosirii necorespunzătoare a obiectelor de distracţie pe bază de amestecuri pirotehnice.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.