Având în vedere faptul că în perioada 07 – 08 septembrie, la nivelul județului Suceava, în 40 de localități se vor organiza manifestări religioase, culturale și artistice, cu ocazia Sărbătorii Religioase Nașterea Maicii Domnului, precum și pentru marcarea zilelor diferitelor localități urbane și rurale (zilele orașelor Broșteni și Milișăuți, zilele comunei Sadova, Festivalul Verzei – Milișăuți, Festivalul Răscolul Stânii – comuna Ciocănești, etc.), pentru asigurarea ordinii și liniștii publice și prevenirea faptelor antisociale, Inspectoratul de Poliție Județean Suceava va organiza acţiuni în sistem integrat, la care vor fi angrenate efective din structurile de ordine publică, poliție rutieră, investigații criminale, investigarea fraudelor, arme, explozivi, substanțe periculoase și luptătorii Serviciului pentru Acțiuni Speciale.

Astfel, polițiștii vor asigura ordinea și liniștea publică în zona locașurilor de cult și de agrement, peste 250 polițiști fiind prezenți zilnic în mediul stradal.

Cele 9 radare vor acționa pe principalele drumuri naţionale şi europene din județ identificate cu risc de accident (DN 17, DN2, DN2E, DN 17 A, etc.). De asemenea, poliţiştii rutieri vor acţiona în special pe raza localităţilor rurale, pentru prevenirea evenimentelor rutiere produse ca urmare a consumului de băuturi alcoolice.

La acțiunile inițiate de I.P.J. Suceava vor fi cooptate și structurile de jandarmi, lucrători din cadrul Direcției Sanitar Veterinare Suceava și ai I.T.R.S.V. Suceava.

Poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale şi de patrulare cu precădere în zona lăcaşelor de cult, dar şi a zonelor de agrement, pentru prevenirea şi combaterea faptelor antisociale, identificarea şi monitorizarea persoanelor cu un comportament antisocial (cerşetori, hoţi din buzunare etc.), precum şi prevenirea oricăror incidente ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică. Poliţiştii vor acţiona atât în uniforma de serviciu, cât şi în ţinută civilă, în special în zonele cu aglomerare de persoane.

Poliţiştii îi sfătuiesc totodată pe cetăţeni să manifeste atenţie la bunurile pe care le au asupra lor (bijuterii, sume de bani etc.) şi care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii rele, să nu îşi lase eventualele bagaje nesupravegheate, iar în cazul în care sunt însoţiţi de copii, să le acorde o atenţie deosebită, deoarece se pot rătăci cu uşurinţă. Totodată, recomandăm cetăţenilor să nu se angreneze în dispute care pot degenera şi pot duce la infracţiuni cu violenţă, în special pe fondul consumului de băuturi alcoolice.

De asemenea, pentru cetăţenii care vor alege să îşi petreacă timpul liber în natură, la picnicuri, polițiștii suceveni recomandă să aprindă focul numai în locuri special amenajate şi să îl supravegheze în permanenţă, să respecte programul locaţiei unde se organizează aceste activităţi în aer liber și să păstreze locul curat şi nealterat.

Încălcarea acestor prevederi legale se sancţionează cu amenzi cuprinse între 100 şi 500 lei.

Poliţiştii recomandă şoferilor să dea dovadă de responsbilitate atunci când se urcă la volan, în special recomandările vizând consumul de băuturi alocoolice. Atenţie sporită la efectuarea depăşirilor, nu vă angajaţi în efectuarea de depăşiri neregulamentare! Circulaţi cu viteză moderată! Viteza excesivă sau neadaptată la particularităţile de drum şi de trafic generează accidente grave de circulaţie. Nu conduceţi sub influenţa băuturilor alcoolice! Alcoolul diminuează considerabil reflexele. Folosiţi centura de siguranţă! Acest accesoriu vă poate salva viaţa. Folosiţi  corect luminile  pentru a vă face vizibili în trafic.

Pentru a solicita sprijinul Poliţiei, cetăţenii pot apela numărul de telefon 112 sau pot solicita intervenţia celui mai apropiat echipaj de poliţie.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.