Polițistul atacat cu sabia, a auzit, la telefon, vocile fiicelor sale la scurt timp după operația pe creier la care a fost supus. Soția lui Dan Ciprian Sfichi, care-l veghează zi și noapte, l-a ajutat și i-a ținut în cele câteva minute aparatul la ureche pentru a-și putea auzi copilele. Ciprian nu a vorbit deloc, ci doar a ascultat vocile fiicelor sale timp în care i-a ”răspuns” soției prin strângeri ușoare ale mâinii drepte. 

La îndemnurile psihologilor și ale specialiștilor în  neurochirurgie, soția lui Ciprian a recurs la o metodă bazată pe stimularea sentimentelor și a trăirilor interioare pentru a-l trezi pe polițist din starea de vegetație. Și-a sunat fetițele – care acum sunt în grija bunicilor -, și i le-a dat lui Ciprian la telefon.

”Preț de câteva minute, după operație, Ciprian și-a auzit copilele vorbind la telefon. Tot timpul soția sa i-a ținut aparatul la ureche, iar el doar a ascultat. Nu a putut să vorbească. Din fericire, Ciprian aude și înțelege tot ce se vorbește în jurul lui și chiar răspunde la întrebări prin strângeri ușoare ale mâinii drepte. Și piciorul drept dă semne că ar putea fi mișcat ușor”, ne-au spus reprezentanți ai Poliției Române.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.