Câteva mii de oameni l-au condus pe ultimul drum pe agentul de poliție Sorin Vezeteu, ucis joi seara în Gara Burdujeni.

Un număr foarte mare de colegi din Poliția Transporturi Feroviare, angajați de la Inspectoratul de Poliție Județean Suceava, ai Inspectoratului de Jandarmi Județean și ai Inspectoratului pentru Situații de Urgență Suceava, rude, prieteni, localnici au venit să-l conducă pe ultimul drum pe Sorin Vezeteu.

Poliţistul ucis în gara din Brudujeni a fost înmormântat în comuna natală, Dumbrăveni, cu onoruri militare, trăgându-se trei focuri de armă în memoria sa.
La înmormântare a fost prezentă și Carmen Dan, ministrul Internelor, care a declarat că îi invită la discuţii despre statutul poliţiştilor pe toţi cei care sunt în stradă şi sunt expuşi riscului.
Tristeţea şi pierderea acestei familii şi a colegilor rămân încă o dată un semnal extraordinar de răspicat că lucrurile trebuie să înceapă să se urnească. E nepotrivit acum să spun ce am încercat să facem până în acest moment, este mult mai potrivit ce vom face de mâine. Cert este un lucru: trebuie să aducem oameni bine pregătiţi în Poliţie, ca astfel de situaţii să nu se mai întâmple. Trebuie să avem mijloace de intervenţie cu care poliţiştii să intervină când aplică legea, trebuie să avem o legislaţie foarte bine conturată, care să susţină autoritatea”, a spus Carmen Dan.
Sorin Vezeteu avea 38 de ani și lucra de 15 ani în poliție. Era tatăl a doi copii, un băiat și o fetiță de 5 și 7 ani.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.