Pompierii militari ai Gărzii de Intervenție Solca, împreună cu lucrătorii Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Botoșana, au intervenit joi, 26 aprilie, în jurul orei 17:30, cu trei autospeciale cu apă și spumă pentru localizarea și lichidarea unui incendiu, izbucnit la o gospodărie din comuna Poieni-Solca.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajelor, ardea un depozit de furaje, construit din lemn și acoperit cu azbociment, cu pericol de propagare a flăcărilor la casa de locuit și la restul anexelor gospodărești.

Incendiul a fost lichidat la ora 21:02.

Au ars: clădirea adăpostului de animale pe aproximativ 80 de metri pătrați, circa 7 tone de fân, 10 metri cubi lemn de foc și 5 metri cubi de cherestea. S-au degradat 1,5 metri cubi lemn de foc, două tone de fân și altele.

Incendiul a izbucnit, cel mai probabil, din cauza scânteilor provenite de la un foc în aer liber (foc deschis în spații deschise).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar pompierii au salvat casa proprietarului și restul anexelor gospodărești, cu bunurile aferente.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.