Joi, 7 mai a.c., a avut loc prima ediţie a Festivalului – Concurs Coral „Cântecul Naţional Românesc”, care s-a desfăşurat în sala cinematografului „Unirea”, din municipiul Botoşani.
La acest concurs s-a înscris şi Corala „Străjerii” a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bucovina” al judeţului Suceava, alături de alte 18 formaţii de muzică patriotică.

Deşi au mai urcat pe scene la diferite evenimente publice desfăşurate cu diverse ocazii în judeţul Suceava, pentru pompierii militari a fost prima dată când au participat la un concurs organizat la acest nivel.
Preşedintele juriului, binecunoscutul artist popular Grigore Leşe, a apreciat originalitatea şi prestaţia militarilor, pe care le-a răsplătit, acordându-le locul I. Mai mult, le-a promis că îi va invita în luna decembrie a anului curent, să cânte alături de domnia sa la „Sărbătoarea cântecului românesc de cătănie”, eveniment ce se va desfăşura la Sala Palatului din Bucureşti.
Corala „Străjerii” a pompierilor militari suceveni este formată din 21 de membri, coordonaţi de preotul militar Ovidiu Iacob şi sub bagheta dirijorului pr. Doru Budeanu

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.