Salvatorii își practică meseria oricând, la orice oră din zi și din noapte, fie că sunt în timpul programului de lucru, fie că sunt în timpul liber, pompierii militari sunt la datorie. Simțul civic și empatia sunt nelipsite din bagajul mare de calități pe care fiecare pompier îl are.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt Alin Găleată, a scris, pe pagina oficială a instituției, un mesaj de mulțumire și apreciere pentru colegul său plt.adj. șef Cristi Bîrsanu, cel care a salvat-o pe tânăra din Mălini  care a căzut în fântănă. Și cum nu există cuvinte mai frumoase ca cele scrise de slt. Alin Găleată, redăm în continuare mesajul scris de acesta:

„Îngerii sunt printre noi…

Un înger păzitor a fost și Cristi, atunci când a auzit că vecina lui a căzut într-o fântână cu o adâncime de 28 de metri…

Plt.adj. șef CRISTI BÎRSANU, pompier militar cu competențe de paramedic SMURD, era în timpul său liber, după o tură obositoare de serviciu. Asta nu l-a împiedicat să analizeze rapid situația și să ia măsuri de salvare a victimei.

S-a asigurat și a coborât în fântâna adâncă, unde a stabilizat victima și a comunicat permanent cu biata fată de doar 23 de ani, care era traumatizată fizic, hipotermică și în pragul unui atac de panică.

Colegii săi de la Detașamentul de Pompieri Fălticeni, sosiți rapid în sprijin, i-au scos pe amândoi în siguranță la suprafață. Fata a fost preluată de echipajul Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la spital pentru investigațiile specifice.

Mulțumim, Cristi, pentru exemplul pe care îl reprezinți!
Multă sănătate, tinerei salvate, care sperăm că se va întoarce acasă sănătoasă, să petreacă împreună cu familia Sărbătorile de Iarnă!

Prin natura meseriei noastre, motivele de bucurie nu sunt foarte multe în urma unei intervenții, mai ales la incendii, când ard agoniseli de-o viață, decât atunci când privim partea plină a paharului. Și am învățat să facem lucrul acesta și îi îndemnăm pe cei aflați în necaz să o facă și ei, la rândul lor. Pentru că, într-un fel sau altul, prin pronia lui Dumnezeu și prin binefăcători, mai devreme sau mai târziu lucrurile revin la normal, iar casele se reconstruiesc.

Însă, o viață salvată este un adevărat motiv de fericire! Atât pentru salvatori, cât și pentru victimă și familia încercată. Cu atât mai mult în pragul Sărbătorilor de Iarnă, când este un motiv întemeiat pentru a petrece… un Crăciun Fericit și de neuitat!”, a scris purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, slt. Alin Găleată, pe pagina oficială a instituției.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.