Militarii Detaşamentului de Pompieri Vatra Dornei au intervenit joi, 26 octombrie, în jurul orei 21:20, cu o autospecială pentru localizarea şi lichidarea unui incendiu izbucnit la o locuinţă, din municipiul Vatra Dornei.

Potrivit unui comunicat al ISU „Bucovina” Suceava, la sosirea echipajului, ardea o casă de locuit, iar nişte cetăţeni au ieşit în întâmpinarea pompierilor spunându-le că nu au nevoie de intervenţia lor, deoarece acţionau cu o motopompă proprie, alimentată dintr-un heleşteu, şi nu au permis accesul militarilor pe proprietate.

Salvatorii au supravegheat, de la limita proprietăţii, pentru ca incendiul să nu se propage la vecinătăţi. La faţa locului a fost solicitată şi intervenţia echipajelor de poliţie şi jandarmerie.

După ce locuinţa a ars în totalitate, proprietarul a solicitat intervenţia pompierilor pentru a stinge jarul rămas, pentru a nu fi purtat de vânt. După lichidarea ultimelor focare, pompierii au întocmit documentele de intervenţie.

Ulterior, ISU „Bucovina” Suceava a demarat procedura de informare a organelor abilitate privind acest aspect.

Locuinţa şi bunurile din interior au ars în totalitate, pe o suprafaţă de aproximativ 100 mp.

Cauza probabilă a izbucnirii flăcărilor a fost jarul căzut din sistemul de încălzire al locuinţei (sobă cu acumulare de căldură).

Din fericire, nu s-au înregistrat victime, iar incendiul a fost lichidat la ora 0:40.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.