Șeful executivului, Victor Ponta, a transmis marți un avertisment public către decidenții politici și în special către reprezentanții Partidului Național Liberal.

Premierul a criticat, marti, demersul PNL de a ataca bugetul pe 2015 la Curtea Constitutionala, fiind blocată astfel promulgarea acestei legi.

„Imi exprim dorinta ca bugetul sa treaca, altfel, stim cu totii efectele, toate masurile pe care le-am luat de la 1 ianuarie nu vor putea fi aplicate. Toate masurile pentru profesori, doctori, pensionari, pentru fondurile europene nu vor putea fi luate. Am inteles ca in comisiile de specialitate bugetul a fost votat aproape in unanimitate.

Dincolo, in Parlament, este vorba despre un vot politic, pe care-l inteleg, dar pana la un punct. Sper ca bugetul sa nu fie respins, ar pune in pericol toate aceste masuri, sper sa fie promulgat la 1 ianuarie”, a precizat premierul Victor Ponta, la debutul sedintei de guvern.

De asemenea, pe Facebook, Ponta a precizat următoarele: ”Trebuie să avem bugetul până la 1 ianuarie. Este vorba despre ce așteaptă oamenii pentru anul viitor și avem nevoie de bugetul promulgat pentru a putea aplica ceea ce am adoptat.”

Declaratia vine dupa ce PNL a contestat bugetul pe 2015 la Curtea Constitutionala, ceea ce produce amanarea promulgarii acestuia de catre noul presedinte Klaus Iohannis.

Totodată, cu privire la acest subiect al contestării legii bugetului pe 2015 a reacționat marți și președintele PNL, Alina Gorghiu. Aceasta a făcut marți o serie de precizări privind demersul PNL de a ataca la CCR bugetul României pe anul 2015, fapt care ar putea amână majorarea pensiilor și al salariului minim la 1 ianuarie.

Alina Gorghiu, președintele liberalilor, precizează că precedentul cu declararea ca neconstituțională a legii care permitea schimbarea partidului de către aleșii locali fără să își piardă mandatului este unul din argumentele pentru care PNL a decis să conteste la CCR legea bugetului pe 2015. De asemenea, liderul liberal lansează și o serie de ironii dure la adresa șefului PSD, precizând că ”va face viața românilor scumpă, dar nu vrea să compare traiaul acestora cu cel din Dubai.”

Ce s-a intamplat cu Legea bugetului

Anterior, liberalii au votat impotriva legii pentru adoptarea bugetului de stat si al asigurarilor sociale. Andreea Paul a anuntat ca, dupa adoptarea legii in plenul Parlamentului, PNL urmeaza sa conteste legea la CCR.

PNL este nemultumit ca prea putine dintre amendamentele propuse de liberali au fost aplicate, deoarece solicitau alocarea unor sume mai mari pentru anumite domenii.

Proiectul legii bugetului de stat pe anul 2015 a fost aprobat duminica de plenul reunit al Camerei Deputatilor si Senatului.

Parlamentarii au votat bugetul de stat cu 339 voturi „pentru” si 141 „impotriva”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.