În ultima perioadă, în spațiul public, au apărut o serie de zvonuri privind o potențială trădare a celor din UNPR sau chiar a celor din PC cu privire la coaliția de guvernare și astfel să urmeze căderea guvernului, urmat de un altul construit în jurul PNL.

ponta-oprea-dragnea-800x518

Premierul Victor Ponta a comentat în premieră, duminică seară la RTV, posibilitatea să fie trădat în cadrul coaliției de guvernare. Cu privire la aceste zvonuri, Ponta a precizat că nu îi este în niciun fel teamă, iar votul exprimat la adoptarea bugetului pe 2015 este cel mai bun exemplu că e aproape imposibil să fie dărâmat actualul Guvern.

„Nu mi-e teamă de trădare, categoric nu şi nu am niciun element în acest sens, dar sigur, cei din opoziţie, în urma votului din 15 decembrie, când au fost 377 de voturi pentru Guvern şi 143 împotrivă, au tot dreptul să caute să convingă, să aducă alături de ei încă 140 de parlamentari să treacă o moţiune de cenzură. Eu personal nu cred că se va întâmpla acest lucru”, a declarat primul-ministru.

Nu în ultimul rând, Ponta a spus că PNL nu este pregătit să guverneze şi a taxat „graba şi foamea” cu care liberalii vorbesc de venirea la putere.

„Am trecut prin multe campanii electorale, am fost la guvernare 2000-2004, în Opoziţie, din nou la guvernare. Democraţia impune din când în când schimbarea majorităţii. Dacă e pregătit PNL, eu sunt subiectiv, eu o să vă spun că nu. Mai ales, când văd toţi oamenii care au fost în Guvernul Boc, dacă oamenii erau aşa de buni, nu ar fi câştigat USL-ul cu 60%. Este absolut normal ca PNL-ul să îşi dorească să vină la guvernare, chiar dacă mi se pare că e o grabă, e o foame”, a precizat Victor Ponta.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.