Procurorul-șef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a fost solicitată să comenteze declarația premierului Victor Ponta, care a transmis că se întreabă dacă nu cumva președintele Klaus Iohannis a făcut „presiuni” pentru trimiterea sa în judecată. Ea a precizat că nu comentează aceste afirmaţii, dar a dat asigurări că procurorii anticorupție nu sunt sensibil la presiuni sau intimidări.

„Nu comentez. De obicei nu comentez ce spun oamenii politici. Pot să vă spun că instituţia pe care o reprezint şi colegii cu care lucrez zi de zi îşi fac datoria aşa cum scrie în lege. Cred că am dovedit în ultimii doi ani că nu suntem sensibili la presiuni sau la intimidări. Nu judecăm oamenii, ci judecăm faptele şi încercăm să investigăm faptele care se presupune că se comit. Nu suntem sensibili nici la persoane care ne propun în funcţii şi ne numesc în funcţii şi cred că acest lucru s-a dovedit prin rezultatele DNA, ca atare orice eventuală presupunere sau supoziţie că s-ar fi făcut presiuni asupra unui procuror de caz din DNA, o exclud întodeauna”, a spus Laura Codruța Kovesi, la Digi 24.

Procurorul-şef DNA a menţionat că, în situaţia care anumite declaraţii constituie un atac direct la imparţialitatea, profesionalismul sau la independenţa sistemului judiciar, atunci sesizează Consiliul Superior al Magistraturii.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.