Premierul Romaniei, Victor Ponta, a lansat, miercuri, inainte de inceperea sedinței de Guvern, o amenintare cu demiterea la adresa unuia dintre cei mai importanti ministri ai cabinetului pe care il conduce. Este vorba de ministrul Justitiei, Robert Cazanciuc.

Liderul Guvernului i-a dat un ultimatum ministrul Justiției și i-a cerut ca până săptămâna viitoare, cel tărziu, să găsească o soluție pentru interzicerea, pe termen limitat, a exporturilor de lemn neprelucrat
”Veniți cu o soluție până săptămâna viitoare sau vă găsiți de muncă. Să veniți cu soluția legislativă temporară până avem o soluție pe termen lung. Dacă vă puneți mintea la contribuție treceți peste tradiționalul <> și găsiți o soluție”, a transmis Victor Ponta, cu referire la adresa lui Robert Cazanciuc și a echipei acestuia de la ministerul Justiției.
Cu privire la introducerea procentului de maxim 30% din volumul de masă lemnoasă din fiecare specie ce poate fi achiziționat de o companie, Ponta a precizat că oricum ”e deja foarte mult.”
”Dacă e săptămâna viitoare votul, vom merge toți miniștri să votăm forma inițială a proiectului.”, a mai subliniat premierul Ponta miercuri.
”Vestea de astăzi: creștere de 4,2%. Recunosc că e mult mai bună decât mă așteptăm. E cea mai mare creștere de după 2008.”, a mai precizat șeful Guvernului înainte de ședința de Guvern de miercuri.
Cu privire la inițiativa PNL de a fi închise marile lanțuri de magazine în cursul weekendului, astfel încât să crească vânzările micilor producători, Victor Ponta a precizat că nu este una populară, ci doar populistă.
”E doar populistă, nu cred că e populară. Nici noi, cei care ne ducem la cumpărături, nu avem nimic de câștigat. Sper să îi dați aviz negativ, doamna ministru (n.r.: referindu-se la Rovana Plumb, ministrul Muncii”., a precizat șeful cabinetului de miniștri.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.