Premierul României, Victor Ponta, se întâlnește, vineri, cu reprezentanți ai societății civile și ai autorităților publice locale, tema discuției fiind gestionarea crizei refugiaților, informează Biroul de presă al Executivului.

Întâlnirea are loc la solicitarea membrilor societății civile, care în urmă cu aproximativ o săptămâna trecută au transmis un apel autorităților să-și reconsidere atitudinea în privința crizei refugiaților.

„Am primit apelul reprezentanților societății civile. Îl consider pertinent și oportun. Îi rog să accepte o reuniune la Guvern cu reprezentanții instituțiilor publice cu atribuții în acest domeniu pentru a face eforturi comune de implementare a deciziilor europene!”, a răspuns atunci premierul Victor Ponta pe pagina de socializare.

Mai multe organizații neguvernamentale — între care Asociația Pro Democrația, Fundația pentru Dezvoltarea Societății Civile, Salvați Copiii România, Societatea Academică din România și APADOR-CH — au solicitat autorităților să își reconsidere atitudinea în gestionarea crizei refugiaților și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate.

Potrivit Fundației pentru Dezvoltarea Societății Civile, „ca reacție la poziționarea inadecvată a autorităților române în criza refugiaților, în țară și la nivelul UE, numeroase organizații ale societății civile își declară ferm dezacordul, cerându-le acestora să își reconsidere atitudinea și să dea un semnal de încredere, umanitate și solidaritate”.

Citeşte şi: Valul de refugiaţi îi îndepărtează pe britanici de Uniunea Europeană

Apelul societății civile privind criza refugiaților a fost semnat până în prezent de peste 50 de organizații și numeroși cetățeni, iar semnăturile de susținere se strâng în continuare, precizează comunicatul de presă, potrivit romaniatv.net.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.