Sâmbătă, în sala mare a Casei de Cultură Suceava, au fost prezenți liderii celor trei formaţiuni care compun USL-ul, respectiv Victor Ponta, Crin Antonescu și Daniel Constantin.

Weekendul trecut în Suceava, au fost pentru a-i susţine pe candidaţii USL din judeţ, cei trei lideri naţionali ai Uniunii. La mitingul de la Casa de Cultură a Sindicatelor au fost 1000 de susţinători şi membri de partid, figuri emblematice din cele două formaţiuni politice, respectiv din partea PSD-ului Liviu Dragnea, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, primarul municipiului Iaşi, Gheorghe Nichita, iar din partea PNL-ului Radu Stroe, ministrul Administratiei şi Internelor,  deputatul de Iaşi Relu Fenechiu, preşedintele CJ Iaşi – Cristian Adomniţei şi Florin Ţurcanu – preşedinte CJ Botoşani.

Antonescu şi Ponta le-au cerut membrilor de partid să lase deoparte orgoliile, de orice natură ar fi acestea, pentru a putea scoate un scor care să le poată conferi celor din USL o majoritate confortabilă în Parlament.

Amfitrionul întâlnirii a fost preşedintele CJ Suceava, Cătălin Nechifor, care a declarat: “chiar dacă PD-L se credea de neînvins la Suceava, am demonstrat că nu este așa. Acum doi ani vă spuneam că putem deveni din nou primii și am făcut-o. Lupta nu s-a terminat. Câștigarea alegerilor locale este doar primul pas. De patru ani PD-L ne ciuruie, ne taie și acum vin să ne spună că o să ne ardă. România trebuie să redevină democrată. Cred că Flutur dorește un mandat de parlamentar doar pentru imunitatea parlamentară.”

“Au plecat vremurile grele din Bucovina, atunci când era cotropită de fluturi. Acum, au plecat și din Botoșani și din Suceava. Sper ca doctorul Brădățan să îl opereze pe Flutur și să îi scoată din cap afacerile și minciunile. Totul a fost posibil datorită Uniunii Social Liberale. Flutur mai zice că luăm pădurile și le ducem la Iași. Pădurile vor rămâne în continuare, cele pe care Flutur nu le-a tăiat încă” a declarat Victor Ponta.

Discursul lui Victor Ponta a fost completat de cel al lui Crin Antonescu, care a spus că îl felicită pe Nechifor pentru victoria de la Suceava, unde l-a avut contracandidat pe Gheorghe Flutur.

“Am câștigat bătălia de eliberare a Bucovinei. Însăși formarea USL-ului a însemnat o bătălie câștigată de noi. Tot parcursul anului a însemnat o bătălie. Mai avem de dus încă trei bătălii, dintre care prima este la parlamentare. Nu ne este suficient să obținem 50 plus 1, avem nevoie de toate voturile, cât mai multe posibil. Am mai avut majoritate în parlament și știți ce mașinații pot face pedeliștii. Pedeliștii își schimbă culoarea, dar năravul ba.

S-a zis încă de la început că USL nu va funcționa, și iată că în fiecare zi dovedim contrariul. Trebuie să fim puternici în continuare. Ultima bătălie va fi dată pentru îndeplinirea așteptărilor cetățenilor, pentru bunăstarea lor. Va fi o bătălie de durată, care va dura patru sau chiar opt ani. Nu uitați niciodată că în democrație nu există demnitate mai importantă decât cea de parlamentar. Trăiască Bucovina, trăiască România!” a declarat pe scena Casei de Cultură Crin Antonescu.

După terminarea mitingului de la Suceava, Victor Ponta a fost la Fălticeni, unde au fost prezenți candidații USL, Ovidiu Dontu pentru Senat și Ioan Stan și Eugen Uricec pentru Camera Deputaților, pentru care premierul României și-a manifestat sprijinul său. Aici liderul PSD a subliniat faptul că “Regiunea NE este cea mai săracă zonă a Europei şi e o regiune care are nevoie de cel mai mare sprijin de la guvernul central, fiindcă până acum nu au primit nimic înapoi. Totodată, pe 9 decembrie vă rog să îi sprijiniţi pe cei 3 candidaţi. După 9 decembrie va veni partea frumoasă, în care trebuie să învăţăm să trăim împreună, să nu ne mai certăm şi să conlucreze primarii cu preşedintele Consiliului Judeţean.”

Dacă liderul PSD a plecat în fieful PSD-ului din judeţ, la Fălticeni, Crin Antonescu a fost la un miting electoral organizat la Gura Humorului, unde şi-a anunțat susţinerea pentru Neculai Bereanu, candidat la Senat și Dumitru Pardău și Radu Surugiu pentru Camera Deputaților.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.