scrisoare ,,sfințită” și ca un decalog ,,spovedită”

 

Un simplu îndemnn, o povață preoțească sau poate o spovedanie ? Sau simplă flencăreală de campanie ? Ce e drept ceva mai… stilizată. Nu știam unde să încadrăm mesajul, de ieri, de la popa-candidat. Este vorba, așa cum ați priceput deja (credem noi) de Liviu Vasile Mihăilă care vrea, din partea PNL, să ajungă primar de Fălticeni. Și scrisoarea ,,sfințită” și ca un decalog ,,spovedită” așa suna:  ,,Dragi fălticeneni, vă rog din suflet să vă mărturisiţi public curajul vostru pentru a arăta celor care ne cred fricoşi că suntem demni şi liberi! În curând, toţi cei care AU CURAJ sunt invitaţi să primească o insignă pe care să o poarte permanent la reverul hainei pentru a arăta celor care ne-au înjosit până acum că nu ne mai este frică de ei şi că AVEM CURAJ SĂ SPUNEM CĂ FĂLTICENENII SUNT OAMENI ÎNŢELEPŢI, FRUMOŞI ŞI CURAJOŞI!” asta a fost doar ,,feștania” introductivă dar urmează și decalogul:

popa.curaj,,EU AM CURAJ:
1. SĂ ÎMI IUBESC ORAŞUL FĂLTICENI ŞI SĂ MĂ LUPT PENTRU BINELE LUI!
2. SĂ PUN CAPĂT AROGANŢEI ŞI MINCIUNII DIN ADMINISTRAŢIA PUBLICĂ!
3. SĂ LUPT PENTRU UN ORAŞ CURAT ŞI CIVILIZAT!
4. SĂ SPUN LUCRURILOR PE NUME CELOR CARE NE CONDUC!
5. SĂ ÎMI DORESC UN ORAŞ CEL PUŢIN CA CELE DIN ARDEAL!
6. SĂ ÎMI PESE DE TINERII DIN FĂLTICENI ŞI SĂ LUPT PENTRU LOCURI DE MUNCĂ PENTRU EI!
7. SĂ REDAU SPERANŢA ŞI BUCURIA DE A TRĂI CELOR ÎN VÂRSTĂ ŞI BOLNAVI!
8. SĂ VĂ SPUN, DRAGI FĂLTICENENI, CĂ NU SUNTEŢI SINGURI ÎN LUPTA PENTRU REDOBÂNDIREA DEMNITĂŢII VOASTRE CA OAMENI LIBERI!
9. SĂ VĂ MĂRTURISESC, DRAGI FĂLTICENENI, CĂ BINELE ŞI FRUMOSUL DIN SUFLETELE VOASTRE VOR ÎNVINGE TOT RĂUL PE CARE-L TRĂIM ACUM!
10. SĂ VĂ ÎNDEMN PE VOI TOŢI, DRAGI FĂLTICENENI, SĂ AVEŢI CURAJ ŞI SĂ NU LĂSAŢI PE NIMENI SĂ VĂ CALCE DEMNITATEA ÎN PICIOARE!” Înduioșător. Nu ? Cu sănătate și iertare de păcate dar asta aduce puțin a nenumărate promisiuni electorale… păcatele mele !

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.