Liderul PMP, Corneliu Popovici, a tras un semnal de alarmă în ceea ce privește învățământul și școlile din județul Suceava. Acesta susține că sunt multe școli care nu au primit aviz sanitar de funcționare sau aviz din partea ISU.

„Peste două săptămâni de zile începe un nou an școlar. Pe 28 iulie, președintele CJ declara că învățământului sucevean i s-au alocat aproape 13,5 milioane de euro, fonduri ce trebuiau folosite la lucrări și modernizări care să ducă la primirea avizelor necesare”, a declarat Popovici.

Președintele PMP a subliniat că anul trecut au fost avizate 313 unități de învățământ, iar în anul 2016, din declarațiile inspectorului general al IȘJ Suceava, se anunță că vor fi avizate doar 301 unități de învățământ.

colaj flutur harasim popovici lazar

 

„Vorbim de 13.5 milioane de euro, bani alocați care, poate, nu au ajuns unde trebuie. Stăm cu banii blocați în cont și nu demarăm lucrările? Cer inspectorului general școlar să explice părinților ce s-a întâmplat cu banii și de ce sunt mai puține școli avizate față de anul trecut. Îi cer prefectului, ca reprezentant al Guvernului, să ia poziție și să clarifice acest lucru. Și cerem explicații și președintelui Consiliului Județean deoarece el este cel care s-a luptat să aducă aceste fonduri de 13.5 milioane de euro”, a adăugat liderul PMP.

Acesta a mai declarat că una din problemele învățământul sucevean o reprezintă neautorizarea ISU, autorizare care este foarte importantă pentru funcționarea unităților școlare.

„Este o problemă tratată cu superficialitate de către administrațiile locale și județene, deoarece ea se îndreaptă asupra copilului”, a concluzionat Corneliu Popovici.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.