Corneliu Popovici, secretarul general al Pro România, filiala Suceava, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă, că social-democrații suceveni se află printre primele organizații din țară care sprijină Guvernul Dăncilă, deși acest lucru nu este reciproc, județul Suceava nefiind băgat în seamă de actualul guvern.

Observăm de o bucată de vreme că PSD Suceava este una dintre primele organizații din țară, chiar și înaintea Teleormanului, care sare în sprijinul guvernului condus de Dragnea în a-i lua apărarea. În concluzie, este o organizație care arată deschis, prin comunicate de presă, că este fidelă lui Dragnea și premierului Dăncilă. Consider că aici ar trebui să existe și o chestie de reciprocitate, de genul «te susțin , dar susține-mă și tu». Ori acest lucru nu prea se observă în județul Suceava, și dacă e să ne referim la rețeaua de infrastructură rutieră, unde suferim foarte mult, constatăm că finalizarea șoselei de centură a Sucevei este trecută undeva la capitolul «altele», drumul de legătură cu Borșa – tronsonul de la Iacobeni la Cîrlibaba nu este finalizat, E 85 este cârpit și nu mai vorbește nimeni de modernizarea lui. Tot ce se face, se face la nivel de cârpeală”, a declarat Corneliu Popovici.

Acesta a vorbit și despre tronsonul de drum care face legătura între Suceava și Dorohoi despre care spune că există o diferență foarte mare în privința calității lucrării între partea din județul Botoșani și cea din județul Suceava.

Am fost ieri în zona respectivă, am intrat până în zona Botoșaniului și am observat două lucruri: că într-un fel se întâmplă modernizarea drumului pe raza județului Botoșani și într-un alt mod de întâmplă în județul Suceava. Eu nu am mai întâlnit o astfel de reparație în care trasezi marcajul peste gropi. Observăm că, dincolo, în zona Botoșaniului lucrurile stau altfel. Nu este un lucru de mare calitate, dar este mai bun decât în porțiunea Sucevei. De ce în Botoșani se poate și în Suceava nu se poate? Nu știu și pot să găsesc niciun răspuns care să aibă o logică. Putem spune că Guvernul Dăncilă ține mai mult cu Botoșaniul decât ține cu județul Suceava”, a mai declarat Corneliu Popovici.

Secretarul general al filialei sucevene a Pro România a cerut Companiei Naționale de Drumuri și Autostrăzi, prin reprezentantul pe care îl are în județul Suceava, să facă publică valoarea investiției, termenul de finalizare, constructorul și proiectantul lucrării.

Atât se știe, că este o investiție a Companiei Naționale de Drumuri, dar nu știe nimeni când, cum și ce se întâmplă acolo. Nici măcar primarii din zonă nu cunosc lucrul acesta. De asemenea, cer Inspectoratului de Stat în Construcții să își spună punctul de vedere asupra calității realizării acestei investiții în județul Suceava, cel puțin pe tronsonul Adâncata-Zvoriștea”, a spus acesta.

Corneliu Popovici a menționat și faptul că, în ciuda faptului că s-au făcut atâtea „pelerinaje” cu miniștri în județ, se poate spune că județul Suceava nu este băgat în seamă de actualul Guvern, la orice nivel, și că nu s-au întâmplat lucruri mărețe în acest mandat de guvernare.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.