Președintele Organizației Județene a partidului Mișcarea Populară a anunțat ieri, în cadrul unei conferințe de presă, numele candidaților validați pentru primăriile din județ.

Acesta a subliniat faptul că, și săptămâna viitoare urmează să mai fie validați încă 28 de candidați, iar în Mișcarea Populară Suceava, toate lucrurile funcționează așa cum ar trebui.

„Avem 41 de candidați validați, iar săptămâna viitoare vor mai fi validați încă 28 de candidați. Dintre toți candidații, 12 din ei vor fi lansați exact în pragul alegerilor, pentru că vrem să-i protejăm. Am făcut și o medie de vârstă și este undeva la 43, 44 de ani. Consider că este o vârstă optimă pentru a intra în administrația locală. Mulți dintre ei sunt oameni noi, sunt oameni de afaceri, cu studii superioare, care își doresc să aducă o schimbare”, a spus Corneliu Popovici.

Astfel, în comuna Bălăceana va candida din partea acestei formațiuni politice, Georgel Grosu, în comuna Bălcăuți, Fraseniuc Jaerzinio, în Brodina, Vasile Popescu, în Boroaia, Bogdan Draniceru, în Baia, Constantin Gogu, în Calafindești, Vasile Lăzărucă, în Comănești, Ilie Strugaru, în Dărmănești, Viorel Robciuc, în Dornești, Sandu Daneliuc, în Drăgușeni, Vasile Cepoi, în Dumbrăveni, Nelu Chirica, în Dolhești, Petru Titianu, în Fântânele, Vasile Crihan, în Forăști, Constantin Floria, în Frătăuții Vechi, Ciprian Covașă, în Fundu Moldovei, Cristian Vancea, în Hârtop, Gheorghe Ignat, în Marginea, Mihai Macovei, în Panaci, Andreea Niga, în Pojorîta, Ioan Bogdan Codreanu, în Preutești, Dan Dumitru, în Șcheia, Ioan Scotnițchi, în Șerbăuți, Vasile Rebenciuc, în Stroiești, Ionuț Moroșanu, în Sucevița, Ghoerghe Cazacu, în Siminicea, Gheorghe Romaniuc, în Todirești, Constantin Julei, în Vama, Dorin Istrate, în Vicovu de Jos, Ionel Pleșca, în Voitinel, Ioan Hura, în Vadu Moldovei, Dorel Gorovei, în Volovăț, Gavril Povali, iar în Vulturești, Constantin Gabor.

 

Un curent „pro Băsescu” în zona de munte a județului

Corneliu Popovici a mai spus că Bogdan Codreanu nu este singurul primar din zona de munte care va face parte din Mișcarea Populară.

„Se creează un val «pro Mișcarea Populară» în zona de munte a județului. La ceea ce am observat eu în județ, colegii de la Pojorîta nu sunt singurii. Din câte am înțeles eu, sunt nemulțumiri mai vechi ale primarilor. Se pare că actul de fuziune dintre PNL și PDL nu a avut un rezultat bun în județul nostru, ba mai mult, a agravat anumite organizații”, a declarat Corneliu Popovici.

 

Comuna Pojorîta, de două ori catalogată ca fiind cea mai frumoasă comună din țară

De asemenea, Popovici a avut doar cuvinte de laudă la adresa actualului edil al comunei Pojorîta, cel care va candida la alegerile din vară din partea Mișcării Populare.

„Dacă Suceava ar fi avut mai mulți primari de talia lui Bogdan Codreanu, poate că satele și comunele noastre ar fi arătat altfel. Să nu uităm că această comună, aflată la periferia municipiului Câmpulung Moldovenesc, a ajuns să fie un etalon în ceea ce privește turismul din zonă, a fost catalogată de două ori ca fiind cea mai frumoasă comună din țară, iar acolo s-au întâmplat lucruri frumoase, pe care ni le-am dori toți în fiecare localitate”, a mai subliniat președintele Mișcării Populare Suceava.

 

Marele PNL, transformat în PDL

Popovici s-a mai arătat nemulțumit de faptul că, în timp ce Blaga și Ghorghiu aclamau integritatea din partid, secretarul general al partidului a inventat un nou slogan: « La partide noi, tot noi ».

„Formula care a pierdut alegerile în 2012, s-a reinventat astăzi la Suceava și vrea să câștige alegerile în 2016. Astăzi, cineva din PNL Suceava a aprins butoaiele cu kerosen ale lui Gheorghe Flutur. Ard, dar încă n-au explodat. N-o spun cu răutate: dar se mai poate face ceva în ultimul ceas”, a mai spus Popovici.

În încheiere, președintele Mișcării Populare, a declarat că își dorește ca cetățenii municipiului Suceava să își îndrepte atenția către candidatul Mișcării Populare la Primăria Sucevei, Marian Andronache.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.