Președintele Partidului Mișcarea Populară Suceava, Corneliu Popovici, a remarcat faptul că, Partidul Național Liberal se abate din ce în ce mai tare de la principiile unei politici de dreapta, drept dovadă, consideră Popovici, „ PNL-ul Alinei Gorghiu copiază stilul lui Dan Diaconescu de a face politică. Ne minte în față, la noi acasă, în Suceava.

dsc_0429Candidatul PMP pentru funcția de deputat s-a arătat deranjat și de felul în care a ales Alina Ghorghiu să îi mintă pe suceveni, atunci când a fost prezentă la lansarea candidaților PNL.

 „ Tocmai când liberalii se plângeau mai cu foc de golul lăsat de Crin Antonescu în retorica politică, a venit la Suceava Alina Gorghiu și a făcut o declarație care l-ar face invidios până și pe <<Dan Diaconescu Direct>>.  El pretindea, în 2012, că fiecare parlamentar PPDD va trebui să plătească 2 milioane de euro dacă va părăsi partidul în numele căruia a fost ales. De asemenea, președinta PNL a spus, aici, la noi acasă, că viitorii parlamentari PNL vor renunța la pensiile speciale încă din prima lună de mandat. În numele sucevenilor care nu acceptă să fie nici mințiți, nici luați peste picior la ei acasă, Partidul Mișcarea Populară Suceava amintește președintei PNL următoarele:

Conform legii, parlamentarii beneficiază de pensii speciale de la data la care li se acordă și pensia pentru limită de vârstă. Așadar, parlamentarii nu pot face niciun fel de renunțare la acordarea vreunui beneficiu câtă vreme această pensie specială se acordă automat, atunci când parlamentarii ating vârsta de pensionare. Este absurdă afirmația conform căreia, la început de mandat, un parlamentar de 35 de ani, spre exemplu, poate renunța la un beneficiu pe care-l va avea automat peste 30 de ani de la momentul intrării sale în Parlament.

PNL nu a atacat la Curtea Constituțională legea pensiilor speciale, deși ar fi putut face acest lucru având grup parlamentar și ar fi îndeplinit astfel cerințele legale pentru contestare. Legea a fost promulgată și de către Președintele României. Așadar, nici Klaus Iohannis nu și-a folosit prerogativa funcției de președinte pentru a ataca legea la Curte, astfel încât parlamentarii să nu fie deasupra tuturor celorlalți salariați, care muncesc o viață întreagă pentru o singură pensie”, subliniază Corneliu Popovici.

PNL minte pentru că e campanie elctorală

Corneliu Popovici a mai spus că toate minciunile celor din PNL sunt motivate de această perioadă electorală în care ne aflăm.

„ În condițiile în care cei mai mulți suceveni trăiesc cu venituri minime, considerăm inadmisibile declarațiile președintei PNL făcute la Suceava. Încearcă să-i amăgească, cunoscând sensibilitatea oamenilor față de veniturile uriașe pe care și le acordă parlamentarii votându-și singuri legile favorabile. Cu sau fără declarațiile sforăitoare ale președintei PNL, Alina Gorghiu, foștii parlamentari vor primi la pensie, în plus, deci pe lângă pensia pentru vechimea în muncă realizată în afara Parlamentului, câte 1.550 de lei pentru un mandat, 3.100 de lei pentru două mandate și 4.600 de lei pentru trei mandate sau mai mult de trei”, a conchis candidatul PMP, Corneliu Popovici.

14925795_1238687192854209_5294536146907087830_n

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.