Cel mai important port rusesc la Marea Neagră, Sevastopol, este păzit de delfini special antrenaţi. Imaginile din satelit publicate de news.usni.org, arată că ruşii au instalat două cuşti într-un golf.

Rusia a instalat două cuşti în care ţin delfinii, iar potrivit imaginilor din satelit acestea au fost aduse în luna februarie, în zilele premergătoare invaziei Rusiei în Ucraina. Delfinii special antrenaţi au rolul de a proteja navele ruseşti de posibile atacuri ale trupelor speciale ucrainene care ar încerca acţiuni de sabotaj cu ajutorul scafandrilor.

În portul din Sevastopol sunt staţionate majoritatea navelor ruseşti care iau parte la acţiunea militară din Ucraina. Staţionarea în Sevastopol protejează flota rusească de atacurile cu rachete ucrainene, acestea fiind în afara razei de acţiune a bateriilor de artilerie ale armatei ucrainene.

Folosirea de delfini special antrenaţi pentru astfel de misiuni militare este o practică veche. Încă din timpul Războiului Rece, atât armata SUA, cât şi cea a URSS – la acea vreme – au antrenat delfini pentru protecţie maritimă, relatează observatornews.ro.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.