Lucian Bode, Ministrul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor, a anunțat că Poșta Română a pornit un proces de eficientzare și modernizare, iar în următorii ani instituția „va face un salt calitativ important„.

Poșta Română se modernizează

Ministrul Lucian Bode a participat, alături de conducerea Compania Națională Poșta Română, la lansarea Programului „Poșta Verde”. Printre altele, programul anunță și prima achiziție a 15 autoutilitare electrice, destinate poștei de curierat rapid Prioripost.

„Poșta Română a pornit pe drumul ireversibil al eficientizării, al modernizării și sunt încrezător că în următorii ani CN Poșta Română va face un salt calitativ important, obiectivul final fiind relansarea acestei companii și poziționarea ei la loc de cinste pe piața de profil, prin oferirea unor servicii de calitate milioanelor de români care îi sunt clienți”, a spus Ministrul Transporturilor.

Proiectul pilot constă în utilizarea a 15 vehicule electrice în zona București. Pentru finanțare, au fost obținute de la Administrația Fondului pentru Mediu 15 vouchere în valoare unitară de 6.500 lei (TVA inclus) în cadrul Programului de înnoire a parcului auto național RABLA Clasic și 15 vouchere în valoare de 45.000 lei (TVA inclus), în cadrul programului RABLA Plus.

Bugetul total necesar achiziției celor 15 autoutilitare electrice, inclusiv stații de încărcare, a fost astfel 2.207.685 lei (fără TVA), din care suma de 772.500 lei (TVA inclus) a fost obținută din subvenția acordată prin Programul Rabla Clasic și Rabla Plus.

De asemenea, prin achiziția celor 8 stații de reîncărcare duble, montate la sediul companiei din Calea Giulești, se face primul pas și în implementarea proiectului ELECTROPOST, ce presupune înființarea rețelei naționale de stații publice de reîncărcare pentru mașini electrice / hibrid plug-in, destinate atât flotei electrice a Poștei Române cât și a altor persoane fizice sau juridice, prin abonament.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.