Olga Leontyeva, o poștăriță de 32 de ani, a fost descoperită fără viață într-un lift dintr-o clădire rezidențială din Uzbekistan – după ce familia ei a anunțat dispariția femeii care nu s-a întors acasă la fetița ei.

Potrivit presei locale, Olga Leontyeva a strigat zadarnic după ajutor la ultimul etaj al clădirii din Tașkent, în fosta republică sovietică.

Mamă a unei fetițe de doar 6 ani, Olga a fost declarată dispărută de cei dragi după ce nu s-a mai întors acasă de la serviciu, pe data de 24 iulie 2023, informează The Sun.

Potrivit unei surse, „nimeni nu i-a auzit strigătele de ajutor”, iar sistemul de alarmă al liftului nu a fost folosit, fiind probabil stricat și el.

Autoritățíle au publicat imaginile de pe camerele de supraveghere ale blocului unde poștărița și-a găsit sfârșitul absurd, în timpul serviciului.

În videoclip, se vede momentul în care Olga a pășit în liftul de la parterul clădirii de nouă etaje, înainte ca tragedia să se desfășoare.

Familia ei a alertat autoritățile abia două zile mai târziu, pe 26 iulie, iar cadavrul ei a fost descoperit fără viață pe 27 iulie, în urma unei căutări intense a poliției.

Parchetul a confirmat că o anchetă este în desfășurare. Olga își lasă în urmă fiica de șase ani, care este îngrijită acum de rude.

„Cauza tragediei a fost defecțiunea liftului”

O verificare anterioară a liftului de fabricație chinezească a constatat că era în stare de funcționare, se arată într-un raport, dar nu avea toate avizele la zi, conform reglementărilor din Uzbekistan.

Furnizorul de energie a negat că af fi avut loc o întrerupere a curentului electric.

Fakhriddin Nuraliyev, purtătorul de cuvânt al întreprinderii Regional Electricity Networks, a declarat pentru Gazeta.uz că nu au existat întreruperi de curent în clădirea de apartamente în zilele în cauză.

„Acest lucru este evidențiat de înregistrările privind opririle de urgență”, a spus el. „Cauza incidentului a fost defecțiunea liftului. Acest lucru a fost confirmat și de locuitorii blocului.”

Rămâne un mister cum femeia nu a fost auzită de niciunul dintre locatari, chiar dacă liftul a rămas blocat la ultimul etaj al clădirii, relatează știrilekanald.ro.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.