Părintele Calistrat a oferit mai multe sfaturi românilor despre cum să țină Postul Adormirii Maicii Domnului.

„Am primit întrebări, eu le spun orientative, despre ce e bine să mâncăm în acest post. Fraților, să nu întrebăm ce ar fi bun să mâncăm în post! Să ne întrebăm ce fel de post ar fi frumos și plăcut Lui Dumnezeu?! (…) Fraților, postul nu este o perioadă de dezvoltare a rețetelor culinare. Postul este o armă prin care omul își stăpânește trupul din evlavie, credință, bunăvoință, dragoste, din pasiunea față de Dumnezeu”, a spus părintele Calistrat.

„Rugăciunea este comunicare, povestire, întâlnire și sfat cu Dumnezeu. Este o legătură între cer și pământ. Rugăciunea este împărăteasa tuturor faptelor bune. Rugăciunea este cheia tuturor problemelor. Cereţi, şi vi se va da; căutaţi şi veţi găsi; bateţi, şi vi se va deschide. Rugăciunea este telefon al conștiinței către Dumnezeu, care trimite harul și se rezolvă problema. Aceasta este puterea rugăciunii. (…)

Sigur îl face vesel pe Dumnezeu oul, smântâna sau salamul de post. Rade și el când vede oamenii ce mai inventează. Până la urmă, noi să avem conștiința trează și inima curată. Postim și ne rugăm după putere. Ne străduim! Încercăm să fugim de comoditate!”, a subliniat părintele Calistrat, într-un interviu acordat joi pentru BZI.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.