Romsilva a organizat lucrări de întreținere, reparare și înlocuire a panourilor pe Poteca Tematică 12 Apostoli din Parcul Național Călimani.

„Traseul 12 Apostoli este relativ ușor de parcurs și poate fi făcut în 3-4 ore. Punctul de plecare este din localitatea Gura Haitii unde există şi un indicator care indică marcajul traseului şi timpul de parcurgere.

De la Poteca Tematică 12 Apostoli mai pleacă alte 2 trasee, unul către Coada Pietrosului, pe creasta principală a munților Călimani și celălalt în zona numită Pietrele Roșii.

Iubitorii de drumeții pot aloca câteva ore și pentru vizitarea Rezervației Geologice 12 Apostoli, deosebită prin frumusețea formațiunilor stâncoase. Rezervația este situată în partea nordică a marelui crater vulcanic al munților Călimani.

Activitatea vulcanică și ulterior a agenților externi a dus la crearea unor forme stâncoase deosebite care au inspirat atât folclorul local, numeroase din aceste minunații primind denumiri atât folclorice, cât și religioase”, precizează Romsilva.

Parcul Național Călimani, unul dintre cele 22 de parcuri naționale și naturale administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, are o suprafață de 24.556 de hectare și se întinde pe raza județelor Suceava, Mureș, Bistrița – Năsăud și Harghita.

Harta interactivă care prezintă Zonarea Internă a parcurilor naționale și naturale administrate de Romsilva este publică și poate fi consultată la următoarea adresă:

http://gis.rosilva.ro/Zonare/

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.