Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a primit marți, 13 august, la Palatul Administrativ vizita Excelenței Sale Jiang Yu, Ambasador Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în România, care efectuează o vizită oficială în județul Suceava.

La debutul întâlnirii președintele Gheorghe Flutur a prezentat potențial turistic și investițional al județului Suceava.

„În cadrul discuțiilor au fost formulate o serie de propuneri concrete care să contribuie la dezvoltarea relațiilor dintre județul Suceava și regiuni din China, pe mai multe domenii de interes: turism, agricultură și educației. În ceea ce privește agricultura, se are în vedere ca producători din județul Suceava să exporte produse bio în China: produse alimentare din lapte și din fructe de pădure, miere de albine”, a transmis Gheorghe Flutur.

Potrivit acestuia, un domeniu deosebit de interesant pentru delegația chineză a fost turismul.

„Se dorește creșterea semnificativă a numărului de turiști care să viziteze Bucovina și județul Suceava. Aici se are în vedere punerea în valoare a oportunității pe care o reprezintă existența aeroportului sucevean. Pe modelul folosit de China pentru a promova Croația ca destinație turistică, județul Suceava va fi vizitat de o delegație cu responsabili în turism, de la agenții de turism și din presă, urmând a se face și un film de promovare pentru atragerea turiștilor chinezi. După ce a fost subliniată importanța monumentele UNESCO în dezvoltarea turismului în Bucovina, discuția s-a axat pe turismul montan și de agrement, cu aprecieri privind peisajele și pârtiile de schi din județ”, a mai declarat Flutur.

În acest context, președintele Consiliului Județean Suceava  a fost invitat să participe în luna septembrie în China la Conferința Alianței Internaționale a Turismului Montan. De asemenea urmează ca în fiecare an un student sucevean să beneficieze de o bursă pentru a studia în China în domeniul turismului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.