În sfârșit, 57 de primării sucevene își pot construi bugetele fără grija Proiectului Utilități și Mediu. Asta după ce Guvernul Orban a alocat fonduri pentru plata restanțelor, dar și pentru sumele aferente acestui an. Astfel este asigurată suma de 9,2 milioane de lei pentru plata ratelor și dobânzilor aferente anului 2020 și sumă de 3,1 milioane de lei pentru achitarea restantelor din anul 2019.

„E bine de știut că după foarte mulți ani pornim cu alocarea de fonduri de la început de an pentru 57 de primării din județ pentru programul Utilități și Mediu. Acești bani sunt pentru cheltuielile restante, datorii, litigii, conturi blocate și pentru tot ce înseamnă anul curent pentru componenta gaz metan. Este vorba de cca 12,3 milioane de lei”, a declarat președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur. 

Președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a precizat că mai sunt șase primării afectate de proiectul Utilități și Mediu, însă acestea au datorii la componenta termie și, din păcate, această secțiune nu a fost prinsă în buget.

„În spațiul public a apărut și componenta de termie în discuție, însă nu a fost prinsă în buget. Aici sunt prinse cele șase primării mari care au centrale pe gaz și conducte construite prin acest program. Dar este important că 57 de primării dintre cele 61 pot să-și facă bugetul și să-și acopere cheltuielile”, a conchis președintele CJ Suceava. 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.