Duminică seară, Talcioc Cultural a găzduit un concert de blues, unul din prea rarele asemenea evenimente care au loc în urbea noastră.

A fost duminică, după o zi frumoasă și totuși s-au găsit peste 100 de iubitori de muzică de calitate care să înfrunte atmosfera de etuvă din Talcioc, pentru a se bucura liniștiți de armoniile pe care Rareș Totu și Joe Rusi le-au revărsat asupra lor. S-a dovedit că nu e nevoie să fie iarnă sau vineri, că nu există calapoade pentru succes și că lipsa amicului beat de la bar poate aduce o atmosferă care să-i capaciteze pe artiști pentru adevărate explozii scenice.

Cum s-a mai spus, blues-ul e o poveste, un fel de viață, și cum fiecare poveste are un nume, m-am gândit că povestea serii de duminică de la Talcioc ar trebui să se numească Povestea prosopului și a apei plate, deoarece atât Joe Rusi, cât și Rareș Totu au făcut un adevărat maraton de băut apă plată, atât înainte cât și în timpul spectacolului, iar prosopul a fost cel mai folosit accesoriu vestimentar al celor doi.

Este, cred eu, inutil să vorbești despre blues, deoarece oamenii se împart în două categorii, oameni care trăiesc blues și oameni care oricum nu pot înțelege despre ce e vorba. Cum prima categorie a fost în sală, restul de cititori au deja toate informațiile necesare, așa că dați-mi voie să mă opresc aici din relatarea faptelor, spunându-vă că rând pe rând tradițiile frumoase ale oamenilor par să dispară, făcând mai mult loc vieții din fața televizorului.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.