Marţi, 8 aprilie 2014, la ora 16.00, la Grădiniţa Gulliver şi Grădiniţa ABC, se desfăşoară atelierul de creaţie cu părinţii intitulat simbolic „Poveste de familie”, unde sunt aşteptaţi să participe circa 400 de preşcolari împreună cu părinţii lor.

Acţiunea face parte din proiectul educaţional judeţean „Împreună avem puterea de a schimba lumea” din Programul educaţional de promovare a educaţiei pentru schimbare la preşcolari „Curcubeul schimbării” şi se desfăşoară în cadrul activităţilor planificate în cadrul Programului naţional “Şcoala altfel: Să ştii mai multe, să fii mai bun”. Proiectul este iniţiat de Ministerul Educaţiei Naţionale, coordonat la nivel judeţean de domnişoara profesor Bujdei Cristina – coordonator G.P.P. “A.B.C.” Suceava şi urmăreşte dezvoltarea unor abilităţi de implicare activă în formarea copiilor, protejarea mediului sau activităţi umanitare de către părinţi, precum şi de către autorităţile locale. Echipa de proiect este formată din colectivele didactice de la GPP Gulliver Suceava, GPP ABC Suceava şi GPN Voinicelul Fălticeni, iar ca şi parteneri ai proiectului sunt implicaţi: Institutul pentru Parteneriat Social Bucovina, Asociaţia profesioniştilor “Ştefan cel Mare” Suceava, Aşezământul Sfinţii Leontie şi Teodosie Rădăuţi, Liceul Tehnologic Special Bivolărie.

„Prin atelierul de creaţie “Poveste de familie” ne propunem să realizăm lucrări artistico- plastice originale, având familia ca partener, într-un context inovator, stimulativ, în care vom concretiza viziunea participanţilor asupra ideii de familie extinsă, prin modalităţi de exprimare artistică precum desen, pictură și dactilopictură a echipelor, formate din preşcolari-părinţi-cadre didactice. Lucrările vor fi realizate pe coli de dimensiuni 1 m / 60 cm, expuse pe pereţii din exteriorul celor două grădiniţe, la înălţimea copiilor, creându-se astfel posibilitatea ca micuţii să-şi manifeste originalitatea, creativitatea și imaginaţia. Invităm reprezentanţii comunităţii, partenerii din alte instituţii şcolare, de cultură, reprezentanţii mass-media să participe alături de marea familie a Grădiniţelor “Gulliver” şi “A.B.C.” la această activitate “altfel”, să ne incite, să deseneze cu noi, să ne aplaude, pentru a da viaţă unei familii lărgite, în care domneşte armonia, susţinerea reciprocă, atmosfera stimulativă şi recunoaşterea competenţelor individuale, de grup şi de echipă”, se arată într-un comunicat de presă.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.