Vineri, 8 ianuarie 2016, în Sala „Nicolae Labiş” din cadrul Palatului Administrativ, a avut loc Conferinţa de diseminare a rezultatelor proiectului „Povestea Ei – femeile în comunităţile rurale interetnice”, eveniment organizat de Asociaţia Romanian Women’s Lobby, în colaborare cu Instituţia Prefectului – judeţul Suceava.

Fundaţia Centrul de Mediere si Securitate Comunitară, în parteneriat cu Asociaţia Doamnelor Bucovinene şi Asociaţia Romanian Women’s Lobby şi-au propus să spună într-un mod unic povestea femeilor din trei comunităţi rurale interetnice din comunele Pătrăuţi, judeţul Suceava, Voineşti, judeţul Iaşi şi Crăcăoani, judeţul Neamţ. Timp de un an şi jumătate, începând din luna iulie 2014 şi până în decembrie 2015, povestea femeilor din cele trei comunităţi a fost spusă lumii cu evenimente care au marcat destinul fiecăruia şi visele pe care şi le-ar putea împlini alături de comunitate şi de cei din jur.
Trecerea de la statutul de persoană vulnerabilă la cel de model pentru ceilalţi şi lider în comunitate s-a făcut pentru grupurile de femei din cele trei comune prin servicii integrate, asistare terapeutică şi cursuri de iniţiere în ocupaţia de îngrijitoare la domiciliu. În acelaşi timp, cele trei organizaţii s-au preocupat şi de realizarea unei cărţi de interviuri „Povestea Ei – Femei în comunităţi rurale interetnice”, cele mai multe interviuri aparţinând grupului ţintă al acestui proiect, femeile de etnie romă din comuna Pătrăuţi, judeţul Suceava.
În cadrul întâlnirii s-au discutat aspecte legate de implicarea instituţiilor statului, în colaborare cu societatea civilă, în combaterea discriminării mentalităţilor adânc înrădăcinate, combaterea violenţei domestice, a excluziunii sociale, punându-se accent pe promovarea cetăţeniei active şi a egalităţii de şanse.
La finalul evenimentului, 28 de femei de etnie romă din comuna Pătrăuţi au primit Certificate de absolvire „Iniţiere în ocupaţia de îngrijire bătrăni la domiciliu”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.