Werner Freund, un fost parașutist al armatei germane, a trăit mai bine de 42  de ani printre lupii din rezervația naturală Wolfspark, situată în provincia germană Saarland. Relația dintre Werner și lupi era extrem de strânsă, acesta fiind considerat de animale un membru al haitei lor.

Din 1972 şi până când a murit, Werner a crescut și a antrenat mai mult de 70 de animale. Numeroase înregistrări incredibile prezintă modul în care germanul a reușit să se impună în fața animalelor sălbatice înțelegându-le perfect comportamentul. Vorbea senin despre faptul că oamenii visează a deveni lupi, vârcolaci, iubind filmele care au în prim plan acest subiect, însă se uită ciudat la el când le povestește despre modul în care a ales să trăiască: „Da, sunt un animal. Când nu sunt cu lupii, sunt om, dar printre lupi, sunt lup.”

În Wolfspark trăiesc şase specii diferite lupi, de la exemplare de lupi Siberieni, Arctici, Canadieni și până la cei Europeni sau Mongoli. Toți au fost aduși aici de mici de Werner și crescuți de acesta. Hrănindu-se împreună cu aceștia este singurul mod în care bărbatul îşi poate arăta atașamentul și respectul pentru haita din care face parte. NU de puține ori din micile încăierări izbucnite pentru dominația în haită, Werner se alegea cu cicatrici sau vânătăi, dar spunea că este nevoie de a participa la astfel de confruntări pentru a nu-și pierde credibilitatea și respectul lupilor:

„Dacă nu aş avea o viaţă de lup, nu aş fi putut crea niciodată o astfel de legătură cu ei. Am observat că masculul dominant este arogant cu restul haitei. Ca om nu sunt arogant, dar ca lup sunt. Este singurul mod în care îmi pot menţine poziţia de mascul alfa”.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.