Candidatul ACL Klaus Iohannis a invocat pe durata dezbaterii electorale cu Victor Ponta o frază pe care premierul a rostit-o aflat într-o vizită în Italia.

În context, Iohannis a făcut de două ori referire la faptul că Ponta le-ar fi cerut românilor din străinatate „portofelul”, fără să dea însă detalii.

Aflat într-o vizită în Italia, premierul Victor Ponta a fost întrebat de un cetățean ce se va întâmpla cu proiectul de la Roșia Montană.

Pemierul a ținut să îi precizeze cetățeanului, care locuiește în Italia, că dacă se va întoarce în țară, având în vedere că proiectul de exploatare nu se va mai realiza, să își pregătească portofelul, „pentru că oamenii care nu mai lucrează acolo vor fi în șomaj și dacă statul român pierde procesul, o sa plătim toți”.

Una dintre intervenții a avut loc după ce candidatul ACL l-a întrebat pe contracandidatul său pe banii cui s-a dus în campania electorală în diaspora, iar Victor Ponta a răspuns, printre altele: „Vizita din Italia a fost plătită din banii PSD. Avem facturile”.

„De-asta le-ați cerut portofelul”, a comentat Iohannis. „Folosiți un limbaj în care nu vă recunosc. Vă rog să rămâneți politicos”, i-a replicat Ponta, după care contracandidatul său a precizat „v-am citat pe dvs”.

Klaus Iohannis nu a continuat atacul și nu a făcut mai multe precizări.

Cu toate că Ponta s-a arătat indignat, într-adevăr, în timpul turneului electoral din luna octombrie efectuat în Italia, el i-a spus unui român aflat la Torino: „Dacă veniți acasă, atunci pregătiți-vă portofelul!”.

Replica a venit după ce acesta l-a luat la întrebări pe Victor Ponta pe tema schimbării de poziție față de exploatarea de la Roșia Montană, bărbatul reproșându-i că după ce a ajuns premier s-a „schimbat la 180 de grade”.

Victor Ponta i-a dat mai multe explicații și a reamintit că, oricum, „Parlamentul a respins legea, deci exploatarea nu se va face”.

„Poate din cauza protestelor noastre”, a comentat românul, precizând că își dorește „o exploatare curată”, iar cianurarea nu este una dintre ele.

„Poate că ați câștigat dumneavoastră, dar nu vreți să vă zic adevărul? Dumneavoastră care stați în Italia nu veți avea de suferit”, i-a reproșat Ponta.

„Nu, eu vreau să vin acasă”, a replicat cetățeanul din diaspora.

„Dacă veniți acasă, atunci pregătiți-vă portofelul, pentru că oamenii care nu mai lucrează acolo vor fi în șomaj, sigur că da, și, dacă, Doamne ferește, statul român pierde procesul, o să plătim toți. Să dea Dumnezeu să nu plătim!”, a declarat Victor Ponta, citat de jurnaliștii ziare.com.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.