Formaţiunea care a scos în vară scorul de 7,5% la alegerile locale speră ca în iarnă să obţină 20-25% la alegerile parlamentare.

Pe colegiul 1 candidatul curtat de Partidul Poporului – Dan Diaconescu a fost artistul plastic Mihai Pânzaru PIM. Contactat telefonic, acesta a declarat: “Este o onoare pentru mine dar voi declina oferta. Este la fel de important scaunul din faţa şevaletului ca şi cel din Parlamentul României.”

Pentru colegiul 2 va candida Bogdan Păstrăv(foto stanga), până de curând simpatizant al Partidului Democrat Liberal.

Pe colegiul 3 şi-a anunţat candidatura Lăcrămioara Vieru(foto dreapta), de profesie medic veterinar. Aceasta a declarat că şi-a înscris candidatura pentru că s-a regăsit în acest partid şi în nevoile oamenilor din acest colegiu.

Pentru colegiul 4 candidatul este Constantin Bulaicon(foto stanga), de profesie inginer, iar pentru colegiul 5, candidatul este juristul Aurel Daicu. Colegiul cu cele mai mari şanse, potrivit preşedintelui interimar Traian Tudor, este colegiul 6, unde va candida consilierul local Isopescu Grigore Sorin. În colegiul 7 va candida Buraciuc Marian, om de afaceri, conform declaraţiilor sale.

Pe colegiul 8 – Siret, va candida Brânduşa Humeniuc, de profesie manager, iar pentru colegiul 9 – zona de munte – va candida liderul sindical al minerilor, Cezar Cioată. Pentru colegiul 10 va candida Anilore Plaiu, de profesie silvicultor. Din cele 4 colegii senatoriale, PP-DD şi-a anunţat 3 candidaturi: pentru colegiul 2 Suceava – Costel Ignatescu, pentru colegiul 3 Radauţi-Siret va candida Vasile Mustea, iar candidatul pentru colegiul 4 Fălticeni este Constantin Ene. Pentru colegiul 1 cei de la PP-DD încă mai deliberează.

Referitor la şansele electorale, preşedintele interimar Traian Tudor a declarat că speră să obţină în judeţul Suceava, într-un scenariu optimist, 3 locuri de deputaţi si 2 de senatori, iar într-un scenariu realist, 2 de deputaţi şi un loc de senator.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.