Peste 10.000 de suceveni dar și turiști au participat, în cea de-a treia zi de Crăciun, la cea mai mare paradă a obiceiurilor de iarnă, eveniment organizat de Consiliul Județean Suceava și Centrul Cultural Bucovina.

Trebuie precizat că alături de autoritățile și oficialitățile locale sucevene a fost și premierul Ludovic Orban care a venit special pentru a lua parte la acest festival unic și foarte important pentru bucovineni. De altfel, Orban a subliniat că nu a mai văzut niciodată ceva atât de frumos.

Între cei care au fost colindați și urați de cetele din aproape tot județul, alături de președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, s-au numărat și primarul Ion Lungu, ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, prefectul Alexandru Moldovan, parlamentarii PNL Ioan Balan, Dumitru Mihalescul, Constantin Daniel Cadariu și Angelica Fădor și viceprimarul Sucevei Lucian Harșovschi.

De menționat este că, la fel ca în fiecare an, parada a fost deschisă de un bătrân din Gura Humorului, venit cu un plug tras de boi. Bătrânul a fost urmat de un grup de buciumași și de urători, din mai multe zone ale județului. În fața autorităților au evoluat și „Urșii de la Boroaia”, dar și alte formațiuni venite din județ.

 

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.