Referentului artistic al Casei de Cultură „Alexandru Arșinel” din orașul Dolhasca i-au fost atribuite noi sarcini de serviciu. Potrivit actului adițional al fișei postului întocmită în 2013, semnat și parafat de către primarul Decebal Dumitru Isachi, artistul Nicolae Drobotă, trebuie să îndeplinească și următoarele atribuții de serviciu: să fie pompier, scafandru, să lucreze cu substanțe periculoase, să intervină la accidentele rutiere pentru a salva oameni, precum și alte astfel de sarcini, în contextul în care Drobotă nu are niciun fel de pregătire în aceste domenii.

Bărbatul este violonist, a fost parte a Ansamblului Artistic „Ciprian Porumbescu” Suceava, s-a specializat în cadrul Centrului Cultural Bucovina  și este instructor artistic.

Trebuie precizat că Nicolae Drobotă are și probleme medicale care nu-i permit să intervină în astfel de cazuri periculoase în care viața sa este pusă în pericol.

„Pregătirea mea este în domeniul artistic. Eu nu am nicio pregătire pentru a fi pompier sau scafandru. Dacă mă va pune să fac aceste lucruri, mă trimite la moarte”, a declarat pentru SuceavaLive, Nicolae Drobotă.

Din punct de vedere juridic, acest act adițional este un abuz în serviciu, prin aceste atribuții atentându-se la viața artistului, întrucât problemele de sănătate și lipsa de pregătre în aceste domenii îi pot fi fatale.

„Șeful de la ISU era acolo și a spus: «el e pe cultură, nu mi-l trimite aici că nu am ce să fac cu el! Dacă pățește ceva e caz penal!». De fapt, primarul mi-a îngrădit dreptul de a profesa în domeniul meu, prin acest act adițional la fișa postului. El vrea să mă facă să îmi dau demisia pentru că deja are pe cineva să mă înlocuiască, un inspector de resurse umane, căruia i-a delegat atribuțiile mele”, a adăugat bărbatul.

Se pare că primarul Isachi ar dori să se debaraseze de toți salariații angajați de predecesoarea sa, Maria Cojocaru. După cum au precizat mai mulți oameni din Dolhasca, primarul ar fi făcut presiuni asupra mai multor salariați pentru ca aceștia să-și dea demisia, iar în locul lor să poată angaja, din rațiuni politice, alți oameni.

„Primarul o face ceva în oraș, căci bani sunt acum, dar de oameni își bate joc. Cel puțin de mine și-a bătut joc. Stau pe scenă o viață și după aceea mă trimite la gunoi. Cu ce drept mă trimite pe mine la MOARTE?! Dar eu știu să pun mâna pe o siguranță, eu știu să salvez oameni de la accidente? Pot lucra ca scafandru sub apă?”, a declarat bărbatul.

Nicolae Drobotă intenționează să reclame în instanță toate aceste nedreptăți făcute de primarul din Dolhasca, iar magistrații vor fi cei care vor decide dacă violonistul poate fi pompier și scafandru. De asemenea, Drobotă va solicita și ajutorul Instituției Prefectului județului Suceava.

Contactat telefonic, până la ora publicării articolului, primarul orașului Dolhasca, Decebal Dumitru Isachi, nu a răspuns.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.