În perioada 6-31 ianuarie, 15 elevi ai Şcolii Militare de Subofiţeri Jandarmi Fălticeni (anul II de studiu) desfăşoară un stagiu de practică în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Suceava.

În primele două zile ale stagiului, elevii vor urma un program de acomodare cu specificul unităţii şi misiunile jandarmilor suceveni, ulterior fiind repartizaţi în cadrul structurilor care asigură paza, protecţia instituţională şi ordinea publică la cele 31 de obiective aflate în responsabilitatea inspectoratului. În perioada următoare, elevii vor executa misiuni şi activităţi de pregătire în cadrul programului de tutelă profesională, fiind îndrumaţi de jandarmi cu experienţă.

„Stagiul de practică are un caracter practic-aplicativ, iar principalele modalităţi de pregătire sunt însuşirea modului de acţiune în cadrul elementelor de dispozitiv, studiul individual, participarea la toate misiunile, activităţile având ca scop aprofundarea şi consolidarea cunoştinţelor asimilate, formarea, dezvoltarea şi perfecţionarea deprinderilor practice”, au precizat reprezentanții IJJ Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.