Informații neoficiale intrate în posesia jurnaliștilor de la Inpolitics susțin că pe 25 februarie, Olena Zelenska și cei doi copii au ajuns la punctul de frontieră Siret, unde a fost întîmpinată de un comando format din Nicolae Ciucă, Vasile Dîncu, Raed Arafat și Lucian Bode. Oficial, cei patru veniseră să inspecteze organizarea primirii de refugiați ucraineni.
Zelenska a fost preluată de un vehicul militar și transportată la Brașov, de unde, ulterior, a părăsit România cu destinația SUA.

Cîteva zile mai tîrziu, presa rusă a relatat că Zelenski s-a refugiat la Brașov, informație dezmințită și chiar ironizată de întreaga presă.
Numai că știrea s-ar părea că a fost, cel puțin în parte, reală. Nu a fost Zelenski, președintele, ci Zelenski, familia președintelui. Că rușii au avut informații incomplete sau că doar au vrut să-i transmită, indirect, lui Zelenski că sunt la curent cu operațiunea, nu putem ști cu precizie.

Că Volodimir Zelenski a vrut să-și știe familia la adăpost, iar oficialii români i-au oferit tot sprijinul nu e deloc ceva condamnabil, pentru că totul se petrecea în primele 24 de ore de după invazia rușilor.

Faptul că Olena Zelenska, însă, continuă să stea „protejată” și la două luni și jumătate de la invazie după ce la Kiev și-au reluat activitatea pînă și ambasadele, e mai greu de înțeles și explicat.

A fi soție de cap al țării presupune și obligații, nu doar avantaje. Românii au exemplul Reginei Maria, care, în primul război mondial îngrijea personal soldații răniți și bonavi, inclusiv pe cei cu afecțiuni contagioase, precum tifosul și gripa spaniolă. Și refuza să poarte mănuși protectoare pentru că „Eroii nu pot săruta un cauciuc!”.

Dar, poate că Primele Doamne moderne, emancipate și egale cu bărbații sunt ceva mai ”discrete” la vremuri de război decît cele din trecut.

„La 24 de ore după publicarea acestui articol, se produce o mișcare absolut surprinzătoare: Jill Biden descinde în orașul ucrainean Ujhorod, aflat la granița cu Slovacia, și se vede cu soția lui Volodimir Zelenski. Reamintim că în programul oficial al soției lui Biden nu a fost inclusă vreo deplasare în Ucraina. După cum consemnează și presa americană, este prima apariție publică a Olenei Zelenska de la debutul invaziei”, mai spune Inpolitics.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.