Se pare că în cimitirele din municipiul Suceava nu mai sunt locuri de înhumare. Cel puțin asta declară primarul Ion Lungu, exprimându-și dorința de a găsi soluții pentru amenajarea a încă două astfel de locații.

Ion Lungu a anunțat astăzi, 6 martie, că cimitirele din municipiul Suceava au devenit neîncăpătoare. Așadar, acesta își dorește să amenajeze încă două astfel de amplasamente, unul care să deservească cartierele Obcini și George Enescu, iar celălalt pentru zona Burdujeni. „Ne dorim să construim două cimitire noi. La Burdujeni am identificat locația, pe Dealul Mănăstirii, în spatele noului cartierului de case. Acolo sunt 3 hectare de teren intabulate pe Primărie. În schimb, la cimitirul care va deservi cartierele Obcini și George Enescu, problema este mai complicată. Aici trebuie să facem demersuri la Agenţia Domeniilor Statului, pentru a se transfera suprafaţa de teren necesară amenajării cimitirului”, a explicat Lungu.

Bugetul alocat de Primărie pentru realizarea studiilor de amplasament pentru cele două cimitire este de aproximativ un miliard de lei vechi.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.