Deschidem începând de luni o casă de licitații dedicată artelor plastice din Bucovina și în pofida curentului mercantil trendy în zona carpatică, o facem pe gratis.

Toate casele de licitații percep comisioane, unele destul de usturătoare, artiștilor care aleg această formă de vânzare a creațiilor lor. Noi nu. Casele de licitații primesc orice lucrare a unui plastician consacrat. Noi ne rezervăm dreptul de alege pe cine și ce lucrări prezentăm, ba chiar vom promova tineri talentați, unii chiar necunoscuți, dacă lucrările lor vor merita.

Am numit această casă de licitație online ACCES DIRECT, deoarece deși munca legată de expunerea lucrărilor și contabilizarea ofertelor o facem noi, banii vor merge direct la artist.

Singura condiție pe care artiștii trebuie să o accepte pentru a-și vedea lucrările expuse spre vânzare este să constituie un fond în care vor păstra 10% din diferența între prețul de pornire și prețul obținut. Acest fond va fi atribuit la finalul fiecărui ciclu de licitații, elevului favorit al plasticianului respectiv, dacă are, sau unui tânăr plastician în formare, convenit împreună cu compartimentul cultural al redacției noastre.

Fiecare lucrare va rămâne expusă 3 zile, timp în care se pot trimite ofertele pe mail la contact@suceavalive.ro, ofertele trimise după expunerea altei lucrări sunt descalificate. La expunerea următorului tablou din ciclu se va anunța și câștigătorul licitației pentru tabloul precedent, care are la dispoziție 3 zile lucrătoare pentru a ne transmite adresa unde urmează să fie trimisă lucrarea. Menționăm că toate costurile transportului prin curier rapid sunt suportate de cumpărător.

Am ales pentru deschidere un plastician care nu are nevoie de introducere, nimeni altul decât Radu Bercea și un ciclu de lucrări, 21 la număr, care încă se mai află expuse în galeria de artă din Casa de Cultură din Gura Humorului. Expoziția Univers constituie o premieră inclusiv pentru plastian, deoarece artistul a renunțat la spatule sau pensule, pentru a picta o variantă de cosmos artistic folosind doar două din degetele sale. Maniera execuției și imaginația tânărului Bercea, care se apropie de 75 de ani, recomandă aceste lucrări.

Cum, în general, lucrările sale sunt achiziționate de cei care se află în zonă, sperăm că iubitorii de frumos vor aprecia posibilitatea de a cumpăra tablourile preferate fără să bată drumul până în orașul de reședință al plasticianului.

Vă dorim succes!

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.