Miercuri dimineata peste 50 de poliţişti suceveni şi luptători ai Serviciului de Acţiuni Speciale din cadrul IPJ Suceava au desfăşoarat 12 percheziţii şi descinderi la mai multe adrese pentru combaterea infracţionalităţii la regimul silvic.

Potrivit purtătorului de cuvânt al IPJ Suceava, Ionuț Epureanu, perchezițiile sunt făcute în zona arondată municipiului Fălticeni dar şi în municipiul Suceava, vizate fiind Ocolul Silvic Fălticeni şi Primăria Preuteşti.
Au fost puse în aplicare 7 mandate de aducere pe numele unor administratori de societăţi comerciale dar şi funcţionari din cadrul ocoalelor silvice, bănuiţi de săvârşirea mai multor infracţiuni de tăiere ilegală de arbori, abuz în serviciu, infracţiuni de fals, precum şi infracţiuni asociate regimului silvic.
Ciprian Ştefan Cihoski, consilier personal al primarului din Preuteşti, a fost dus la audieri. Acesta ar fi moștenitorul unei mari suprafețe de pădure de pe care s-au exploatat ilegal mari cantități de lemn. Anchetatorii suspectează că tăierile ilegale din pădurea consilierului Cihoski s-au făcut cu complicitatea unor lucrători silvici.
Ancheta îl vizează și pe Constantin Barna Nistor, şeful Ocolului Silvic Fălticeni, care ar fi exploatat lemnului, ilegal, împreună cu lucrători silvici din subordine, fără acordul proprietarului.
Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 1 milion de lei.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.