Părintele Zenovie, stareţul de la Mănăstirea Nechit din judeţul Neamţ, le-a spus credincioşilor, în timpul unei slujbe, să se ferească de vaccinul anti-covid, dar şi că oamenii care se vaccinează vor deveni „zombie”. Astfel, într-o slujbă pe care a ţinut-o credincioşilor la Mănăstirea Nechit, filmată de un credincios şi apoi postată pe Facebook, Părintele Zenovie, stareţul mănăstirii, a încercat să îi convingă pe oameni să nu se vaccineze împotriva COVID-19 spunându-le, printre altele, că pielea acestora se va umple de solzi, ca la peşti.

 

„Aşa-zisul vaccin nu este vaccin. Este orice, dar vaccin nu este. Toţi care şi-au făcut vaccinul să se aştepte de următoarele boli: boli teribile de piele, insuficienţă renală, accidente vasculare cerebrale, boli cardiace, boli neurologice, paralizie.

Oamenii care au fost vaccinaţi, în combinaţie cu noua necunoscută epidemie, nu vor avea puterea să meargă. Vor fi zombie. Adică exact cum vedem pe cei care sunt drogaţi sau dacă vrem să facem o experienţă, vedem cum sunt oamenii sedaţi în spitale ca să ne dăm seama cum vom ajunge.

Va fi cea mai gravă epidemie care a apărut pe Pământ. Oamenii care sunt fericiţi astăzi că şi-au făcut vaccinul, mâine vor fi foarte nefericiţi pentru că nici măcar nu vor avea timp să se pocăiască pentru ceea ce au făcut împotriva lui Dumnezeu.

După vaccinare, o perioadă mică de timp, şi în combinaţie cu noua boală, pielea oamenilor se va umple de solzi, ca la peşti. Nu va exista nicio explicaţie cu privire la originea acestei noi boli mortale, a noii epidemii, care va afecta şi sistemul imunitar.

Nu există un nume pentru această boală, oamenii se vor umple de solzi şi cancere de sânge care vor fi transmise către întregul corp uman. Corpul se va umple cu răni din care va curge lichid, va fi înfricoşătoare această boală”, a spus Părintele Zenovie în predica de la slujbă.

Reacția BOR

Contactat de PS News, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Bisericii Ortodoxe Române (BOR) a reiterat faptul că Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România „sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie, ci o reacție a bunului-simț)” și a îndemnat la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare.

„Biserica Ortodoxă și celelalte culte religioase din România sprijină actul curat de informare cu privire la vaccinare (act care nu e o campanie a Bisericii, ci o reacție a bunului-simț) și îndeamnă la formarea unei opțiuni personale la adăpost de dezinformare. Faptul ca există persoane, inclusiv clerici precum acest părinte stareț, care, departe de lumea reală a informației medicale, nu împărtășesc această poziție normală, rațională, poziție care nu are si nu poate avea nicio conotație religioasă sau teologică, spune multe despre gradul de adecvare la realitate al acestora.

Amestecarea apocaliptică a vaccinării cu credința și teologia, confundarea aberantă a planurilor, punerea in opoziție a credinței cu rațiunea, a Tainelor Bisericii cu actele medicale, toate acestea si multe alte confuzii alimentate și preluate delirant de (pe) site-uri conspiraționiste care dezinformează programatic, nu se intersectează niciodată cu realismul creștin și cu atitudinea echilibrată a Bisericii. Cred că, din fericire, impactul lor este si va rămâne minor in societate., a declarat Vasile Bănescu pentru PS News.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.