Medicul psihiatru Gabriel Diaconu a ajuns la concluzia că „mai devreme sau mai târziu, o jumătate de milion de români vor muri de COVID, dacă nu întrerupem lanțul de transmitere pandemic”. Specialistul a făcut această predicţie teribilă după ce a analizat cifrele înregistrate de la începutul pandemiei.

Reputatul psihiatru a prezentat analiza pe pagina sa de Facebook. Redăm mai jos, integral, postarea medicului Gabriel Diaconu:

Câteva lucruri de netăgăduit:

De la începutul lui 2021 și până acum, peste 300 de mii de români au fost diagnosticați cu COVID. Dintre ei, peste 8000 și-au pierdut viața. Fatalitatea de caz, neschimbată de mai bine de 6 luni, este 2.7%.

Câteva repere:

– După aproximativ 6 luni de pandemie, am avut 50 de mii de cazuri, și aproape 2500 de decese (4 august, 2020)

– După încă 6 luni de pandemie, aveam peste 600 de mii de cazuri (de peste 10 ori mai multe), și peste 16.000 (de 7 ori mai mulți) pierduseră lupta cu boala (4 ianuarie, 2021), față de perioada anterioară.

Drept urmare:

– Lăsând la o parte conceptul de ”val” sau ”cocoașă”, progresia acestei boli în populație nu a putut fi, până la acest moment, oprită. Doar încetinită. Fatalitatea de caz NU a scăzut niciodată sub 2.5 – 2.7%, și după aproape 1 milion de infectări – independent de procentul celor diagnosticați vs. ne-diagnosticați, și lăsând la o parte ”zgomotul” statistic al testării, putem propune că această pondere – relativ stabilă și în alte țări – reprezintă mortalitatea prin COVID.

– La o mortalitate de 2.5%, dacă te uiți la TOATĂ populația României încă ne-acoperită vaccinal, de vreme ce imunitatea obținută prin infecția însăși tinde să scadă după 6 luni, mai devreme sau mai târziu peste jumătate de milion de români vor muri de COVID, dacă nu întrerupem lanțul de transmitere pandemic

– Acest procent nu ia în considerare timpul. Măsurile de restricție nu rezolvă fatalitatea, doar distanța temporală dintre cazuri, respectiv decese.

– Singurul lucru știut, acum, care previne fatalitatea este vaccinul, unde cele mai recente studii arată o protecție de aproape 100% cât privește complicațiile fatale ale infecției cu SARS-CoV-2.

Riscul de fatalitate va fi de ordinul sutelor de mii din rândul celor nevaccinați

 

Sursa: Observatornews.ro

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.