În urma avertizărilor meteo de vreme severă, prefectul Județului Suceava, Alexandru Moldovan, a convocat Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, pentru a fi stabilite măsurile de intervenție din partea instituțiilor abilitate.

Potrivit ANM, începând de astăzi, 5 februarie, ora 14.00, până joi, 6 februarie, ora 8.00, Suceava se află sub COD PORTOCALIU de ninsoare și viscol. Specialiștii estimează că sunt șanse ca avertizarea de Cod Portocaliu să se prelungească până mâine, la ora 12:00.

COMITETUL JUDEŢEAN PENTRU SITUAŢII DE URGENŢĂ AL JUDEŢULUI SUCEAVA A HOTĂRÂT:

Articolul nr. 1.
a. Activarea Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției Suceava, la sediul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Bucovina” al județului Suceava, în perioada de valabilitate a avertizării meteorologice.
b. Instituirea permanenței la sediul tuturor primăriilor din cadrul județului Suceava.
c. Capacitarea factorilor responsabili de la nivelul unităților administrativ-teritoriale, respectiv a componentelor Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență, pe toată perioada valabilității avertizării meteorologice, în vederea executării misiunilor de monitorizare a stării de practicabilitate a căilor de comunicație rutieră de pe teritoriul administrativ deservit, identificarea persoanelor fără adăpost în vederea relocării în spații care să asigure un confort termic pe perioada temperaturilor scăzute, identificarea și întocmirea unei evidențe actualizate a persoanelor în vârstă sau cu dizabilități, care locuiesc singure, precum și cele cu afecțiuni medicale grave.
d. Alocarea eficientă a forțelor de intervenție prin Secțiile de Drumuri Naționale, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, respectiv Comitetele Locale pentru Situații de Urgență pentru menținerea în stare de conformitate a căilor de acces rutieră, potrivit sectoarelor de competență.
e. Măsuri pentru aducerea la cunoștință prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență potrivit situației meteorologice prognozate și, după caz, pentru acordarea sprijinului cetățenilor din zonele afectate de viscol și cădere abundentă de zăpadă.
f. Măsuri pentru asigurarea spațiilor în care poate fi asigurată relocarea, cazarea și hrănirea persoanelor surprinse în trafic sau afectate de fenomenele meteorologice periculoase, prin intermediul Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență.
g. Transmiterea imediată, de către toate instituțiile și autoritățile locale responsabile în domeniul tipurilor de risc „căderi masive de zăpadă – viscol” Centrului Județean de Coordonare și Conducere a Intervenției, a factorilor de risc identificați și situațiile de urgență produse prin apelarea Sistemului Național Unic pentru Apeluri de Urgență „112”, telefonic – nr.: 0230/524.432, e-mail: isusuceava@yahoo.com, prin fax la nr.: 0230/524.432.
h. Implicarea activă a tuturor membrilor Comitetului Județean pentru Situații de Urgență, în funcție de competențe, în vederea îndeplinirii tuturor atribuțiilor prevăzute de legislația în domeniu pentru prevenirea și gestionarea cu eficiență și operativitate a factorilor de risc specifici sezonului de iarnă.
Articolul nr. 2. Secretariatul Tehnic Permanent al Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Suceava va disemina prezenta hotărâre, după aprobare, tuturor membrilor CJSU Suceava, Comitetelor Locale pentru Situații de Urgență Suceava.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.