Instituţia Prefectului Suceava a organizat în data de 30 iulie 2015, o şedinţă lucrativă cu primarii şi secretarii unităţilor administrativ teritoriale din judeţul Suceava. Scopul acestei întâlniri a fost de îndrumare metodologică a secretarilor şi instruire a primarilor în calitate de preşedinţi ai comisiilor locale de fond funciar. La şedinţă au participat un număr de 68 primari şi 102 secretari.

Prefectul Constantin Harasim susține că numărul actelor administrative atacate în instanţă a crescut în primele şase luni ale anului din cauza faptului că unii secretari de comune nu au întocmit corespunzător hotărârile sau nu au răspuns în timp util la solicitările Instituţiei Prefectului.
„Trebuie să-i arătăm şi pe cei care au probleme. Secretarii care nu au întocmit actele în termenul prevăzut de lege sunt cei din Voitinel, Şaru Dornei, Horodniceni, Mitocu Dragomirnei, Preuteşti, Dolhasca, Volovăţ”, a declarat, joi, Harasim.
Prefectul susține că dacă nu respectă legislaţia le va face plângeri penale secretarilor sau îi va da pe mâna comisiilor de disciplină. Secretarii susțin, însă, că Prefectura îi îngroapă în hârtii, blocând, de multe ori activitatea primăriilor.

Comentarii Facebook

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.