Harasim și „sufixul” de prefect
Prefectul județului Suceava, numit deseori și „cel mai slab prefect pe care județul Suceava l-a avut”, dovedește, pe zi ce trece, tot mai mult că își merită din plin acest titlu.

Au existat situații în care jurnaliștii suceveni nu au avut ce să scrie după ce prefectul a ținut un discurs, au existat situații în care alții i-au redactat mot a mot declarațiile, tocmai pentru a realiza și el că vorbește mai prost decât și-ar fi putut imagina oricine.

UntitledLa ultimul Colegiu Prefectural de exemplu, Constantin Harasim a început să vorbească despre Angela Zarojanu pe care urma să o treacă mai apoi în Cartea Valorilor Bucovinene.

Acesta a vorbit într-o limbă cunoscută doar de el spunând că Angela Zarojanu are mai multe „sufixuri”, atunci când a dorit să spună că îndeplinește mai multe funcții.

Redăm în continuare declarația prefectului Harasim, așa cum este ea.

„Astăzi, am onoarea și deosebita plăcere să o avem între noi, fiind desemnată în Cartea de Onoare a Valorilor bucovinene, doamna președintă SĂ SPUNEM, care aș putea un șir de…să spunem…pe zona funcțiilor și a pregătirii profesionale să facem înaintea numelui un larg evantai de …să spunem…de aceste SUFIXURI”, a spus în Ședința de Colegiu Prefectural, Harasim.

Domnule prefect, măcar Abc-ul!

Pentru a veni în sprijinul prefectului vom spune că sufix înseamnă „ îmbinare de sunete sau un singur sunet care se adaugă după rădăcina sau după tema unui cuvânt pentru a crea cuvinte sau forme gramaticale noi”. Sau altfel spus „afix care se adaugă după rădăcina sau după tema unui cuvânt pentru a crea cuvinte sau forme gramaticale noi”.

Pluralul cuvântului „sufix” este „ sufixe”, nicidecum „sufixuri”, domnule prefect. Acum poate ne explicați și dumneavoastră ce ați dorit să exprimați, ce legătură au avut aceste cuvinte cu ceea ce se întâmpla acolo.

Constantin Harasim, o „slugă” a lui Flutur, încă în funcție

Este interesant că, deși Partidul Social Democrat a câștigat ultimele alegeri, deși are guvernul lui, Constantin Harasim face de râs în continuare județul Suceava. Cel care face sesizări la ANI împotriva primarilor pe care vrea Flutur să se răzbune că nu au putut fi „yes-boss”, un incapabil din punct de vedere profesional, este în continuare pe cai mari.

Marian Vanghelie există și în Bucovina și mai are și cea mai importantă funcție din județ. Sorin Grindeanu, premierul României ar trebui să înțeleagă că județul Suceava merită un prefect cum a fost Florin Sinescu sau unul și mai bun!

Mai jos și înregistrarea video:

 

One Response

 1. Co_lectionar

  Domnul Harasim n-are nici o calitate care sa-l recomande ca prefect insa are mai multe defecte dintre care unele,cumulate,il fac sa fie un perfect prefect pentru gauleuiterul herr Schmetterling… Deci domnul Harasim are o imagine foarte personala despre separatia puterilor in stat,fiind in ton cu hotararile&protocoalele inteleptilor DNA-SRI,binecuvantate de CSAT, inca din 2005… El este cel care l-a intampinat pe domnul Flutur ,la prima sedinta de Colegiu prefectural din mandatul acestuia,cu apelativul : “invitat de drept”,termen care nu exista in lege si care nu are sens,decat daca se transforma ,din reprezentant al Guvernului in teritoriu,in sluga (ordonanta) col.(r) Flutur Gheorghe,spre cele necesare…
  Mai mult ,in aceeasi sedinta ,i-a cerut domnului prim-secretar al CJ al PDL Suceava,Gheorghe Flutur, sa-i indice ce are de facut,ce exigente are (redau sensul…)ce prioritati exista… Aceste alese sentimente si idei ale prefectului plezirist ii vin ca o manusa domnului Flutur,obisnuit inca din primul mandat sa fie un fel de maestru de ceremonii,sunt cunoscute sedintele sale peripatetice ,de punere la cale a judetului dar si a unor dosare ,desigur umanitare,cu alti reprezentanti ai institutiilor statului,cunoscuti indeobste ca “organe”,respectiv domnii Dâmbu,aparent lasat la vatra,Balan,un mare intelectual acoperit nu numai cu un CV fabulos ,mai mult mitarnic decat mitologic,Cojocariu Gabriel,exilat la dezastrul din 2012 la Pinalti,care avea dumnealui acolo un fel de terre d’asile,pentru situatii vremelnic incurcate…
  Caci la ce i-ar folosi domnului Harasim sa stie sa citeasca daca dumnealui nu stie nici sa scrie? La ce folosesc astea,nu trebuia dumnealui doar sa duca la indeplinire indicatiile invitatului sau “de drept”??
  Iar cand vorbeste citind sau citeste vorbind,sper c-ati bagat de seama ca parca citeste/descifreaza transcrierea fonetica a unui text scris in chineza simplificata,in care accentele in propozitie,dozarea tonurilor ,se fac exclusiv dupa algoritmul manualului de mancat kkt al raposatului intru domnul PDL,o brosura larg raspandita in cercurile paduraresti si fluturiste…
  Insa domnul Flutur este acuma trist,nu are incotro si face un fel de trafic de influenta pe langa ciumatul rosu Ion Stan,in sensul ca pentru sine sau pentru altul,intrucat degeaba si-a ţuguiat frau Angela frumosul dumisale botic,deoarece penalul Dragnea e alta marfa… Si o sa-l lase pe bietul col.(r) Gheorghe Flutur doar cu targurile sale de bucate /si afumate si falsificate ,cu fruntea incretita si cu ochelarii pe nas,asteptandu-si randul la asezamantul Kodrutei,pentru ca sunt indicii ca autodenuntul nu se dezincrimineaza…

  Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.