România nu mai este de multă vreme o țară în care cei merituoși excelează, iar cei slab pregătiți sunt retrași și au un loc după nivelul lor.

Suceava, din păcate, aplică aceeași regulă, iar șpăgile și lipsa de profesionalism au devenit reguli și nu excepții ale acestora.

Să îți dorești să ai permis de conducere în Suceava nu e un lucru chiar la îndemâna oricui și mai ales la buzunarul oricui.

După ce ai trecut cu bine de proba scrisă care se presupune că ar fi una cât de cât corectă, proba practică este cea care hotărăște dacă vei fi sau nu șofer.

O zi din viața unei persoane care are „traseul” nu începe ca în teorie cu un duș rece și o rugăciune, ci cu stresul gândului „să nu uit banii”.

Dacă îți petreci o zi alături de niște tineri care sunt prezenți pentru a da proba practică înțelegi cu adevărat mizeria din managementul județului Suceava și, probabil, a multor județe, dar pe noi ne interesează oamenii noștri în acest moment.

„Am 200 de euro, n-am mai mult. Dacă vrea să mă treacă bine, dacă nu, n-am ce face. N-am mai mult”, spune unul dintre candidați.

Nu știi dacă să fii nervos sau să îți fie milă. Nu știi dacă e normal să auzi asta. Nu știi dacă aceasta este Bucovina  frumoasă cu oameni buni și corecți despre care tot auzi că se vorbește.

„Am auzit că s-a schimbat șeful ăla mare. Au adus un ardelean. Dar ăștia nu și-au schimbat obiceiurile”, spune nemulțumit un domn mai în vârstă.

Toți tinerii tremură. Îi întrebi de ce au emoții atât de mari și îți răspund  că „s-ar putea ca azi să fie taman domnul care nu ia bani”.

Șocul continuă.

„Cel mai rău e Obreja. Cu ăsta au pățit-o mulți. Nu mai spun nimic, că poate mă înregistrează cineva”, spune un alt băiat.

O fi acest „Obreja” protejatul Instituției Prefectului și al PSD? 

Nu știm, însă cred cu tărie că acesta este unul dintre subiectele  asupra căruia trimisul Guvernului în teritoriu, primul om din județ, prefectul, ar trebui să mediteze. Cred cu tărie că nu evenimentele cu discurs populist și șubred ar trebui să fie o prioritate pentru un prefect.

Cred că și cozile și nemulțumirile care încă persistă  la Serviciul public comunitar regim permise de conducere și înmatriculare a vehiculelor din cadrul Instituției Prefectului județului Suceava ar trebui să reprezinte o altă prioritate pentru un prefect.

Există zeci de declarații despre mafia șpăgilor din acest sector care stau mărturie celor scrise mai sus.

Pe toate le veți citi în materialele următoare. Și oricine a trăit această nedreptate poate trimite povestea pe adresa redacției.

În timp ce unii stau și își așteaptă șoferul pentru a pleca la evenimente la care să le zâmbească oamenilor fals și să le transmită că „instituția pe care o reprezintă sprijină total acțiunile comunității”, este trist că pe un câmp în  Germania se pare că  un tânăr strânge sparanghel pentru a avea bani de mită pentru un serviciu din cadrul Instituției Prefectului județului Suceava.

Felicitări! Sunteți ce trebuie!

PS: Încă o întrebare! (Defect profesional. Pun multe întrebări)

Primește prefectul județului cotă parte sau îi sunt decontate anumite costuri de către mafia permiselor și a înmatriculărilor?

One Response

  1. Irimia

    Astăzi 24 07 2019 a avut fiica mea examenul la traseu si nu am dat nici un ban .Si chiar a dat cu Obreja care spuneți voi ca e cel mai rau si a fost ok .chiar sa ă liniștito ca avea emotii mari nu mai dati vina pe examinatori ci pe instructori care nu fac orele toate si elevii sunt bota. Si atunci normal ca tot ei cer poate cer tot iei ca să aibă cu ce sa mai faca ore

    Răspunde

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.