Având în vedere notificarea transmisă AJOFM Suceava de către HS Timber Productions SRL București privind intenția de inițiere a procedurii de concediere colectivă ca urmare a reorganizării societății, fapt ce conduce la dispariția a 634 de locuri de muncă, respectiv 295 la sucursala Siret și 339 la sucursala Rădăuți, prefectul județului a avut o întâlnire de lucru cu directorul executiv al AJOFM Suceava, Mirela Florea, la care a participat prin teleconferință și Președintele Agenției Naționale de Ocupare a Forței de Muncă, Maria Mareș.

Analiza efectuată cu acest prilej a vizat măsurile imediate ce pot fi adoptate pentru reducerea impactului social prin identificarea unor soluții pentru persoanele care vor fi disponibilizate, astfel:

  • Organizarea unei burse a locurilor de muncă vacante, înainte de termenul la care vor înceta contractele de muncă ale salariaților celor două sucursale;
  • AJOFM Suceava va contacta angajatorii din județ și pe cei relevanți la nivel național în vederea identificării unor locuri de muncă vacante compatibile cu meseriile persoanelor care vor fi disponibilizate;
  • De asemenea, AJOFM Suceava va identifica programe de formare profesională în vederea reorientării profesionale pentru meserii solicitate pe piața muncii locală și va acorda servicii de preconcediere, în perioada de preaviz a persoanelor disponibilizate, la o data stabilită de comun acord,  conform Hotărârii de Guvern nr. 278/2002.

„Din discuțiile pe care le-am purtat până la acest moment, a reieșit că decizia de reorganizare a activității celor două sucursale are la bază, în primul rând, rațiuni economice și de context la nivel de comerț internațional, pe care nu le putem comenta.  Ceea ce ne preocupă în mod deosebit este impactul social și economic al acestei decizii, cu atât mai mult cu cât numărul de salariați ce vor fi disponibilizați este foarte mare raportat la economia celor două comunități. Din acest motiv am solicitat sprijinul și implicarea directă a primarilor celor două localități, domnul Adrian POPOIU și domnul Bogdan LOGHIN, absolut necesare desfășurării activităților întreprinse de AJOFM Suceava, potrivit calendarului stabilit, în cele două comunități. La acest moment, urmare a demersurilor inițiate avem primele răspunsuri oficiale, prin care doi mari angajatori, unul din județul Suceava, unul la nivel național, și-au exprimat intenția de recrutare de forță de muncă calificată și personal necalificat, fiind în discuție 15, respectiv 250 locuri de muncă. Vom face publică oferta prin intermediul  AJOFM Suceava, și vom oferi tot sprijinul instituțional pentru desfășurarea de campanii de recrutare de personal.

 Vă asigur că voi întreprinde toate demersurile legale, în limita atribuțiilor care îmi sunt conferite prin lege, pentru ca salariații care își vor pierde locurile de muncă să fie sprijiniți sub o formă sau alta”, a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.