În ședința Colegiului Prefectural de vineri, 31 ianuarie, prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovan, a atins un subiect delicat pentru români și pentru suceveni – Brexit-ul. Astfel, Moldovan le-a spus șefilor instituțiilor deconcentrate că fiecare dintre acestea, în funcțiie de atribuții, trebuie să se implice și să participe la creearea condițiilor pentru ca oamenii să se întoarcă acasă.

„În acest moment, poate mai mult ca niciodată este nevoie de politici publice care să faciliteze întoarcerea acasă a cetățenilor români. Trebuie să avem în vedere, însă că, din păcate, noi ca țară și ca județ, suntem recunoscuți ca exportatori de forță de muncă”, a declarat prefectul județului Suceava, Alexandru Moldovean.

Acesta a adăugat că Guvernul României și-a asumat să facă din acest deziderat un obiectiv important și că lucrează la găsirea soluțiilor pentru ca țara noastră să nu mai fie doar un exportator de forță de muncă.

„Ceea ce vreau să transmit este că trebuie să ne implicăm toți, în funcție de atribuțiile pe care le avem, la nivelul serviciilor publice deconcentrate”, a transmis prefectul Moldovan.

Reamintim că la data de 31 ianuarie 2020, Marea Britanie a părăsit în mod oficial Uniunea Europeană. Retragerea se va efectua în conformitate cu Acordul de Retragere, fiind urmată de o perioadă de tranziție până la data de 31 decembrie 2020. Sfârșitul perioadei de tranziție va marca încetarea aplicării legislației europene în Marea Britanie.

Lasa un raspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.